top of page
DSC_1518_edited_edited.jpg
rólunk

„Nézz mélyen egy újszülött szemébe és a mindenség tökéletessége pillant vissza rád.”

A gyermekvárás időszaka fontos, érzékeny, meghatározó. Számunkra alapvetés, hogy a várandósság és a szülés folyamatában a nő és a baba kompetens résztvevők. Elkötelezett hívei vagyunk az informált döntésnek, az egyenrangú kommunikációnak és a közös döntéshozatalnak. Központunkban dolgozó szakemberek a várandósság és szülés jellegzetességeit perinatális szemléletben veszik gondozásukba. 


Azért vagyunk, hogy magas színvonalú, megtartó szakmai közösségként végigkísérjük a gyermekvállalás különböző szakaszain a hozzánk jelentkezőket saját útjukon. 

DSC_1531.JPG
szolgláltatásaink

ELÉRHETŐ
SZOLGÁLTATÁSAINK

Nőgyógyászati szakrendelés és várandósgondozás

Online foglalható

Várandósság megállapítás, várandósgondozás, konzultáció, fogamzásszabályozás, szűrővizsgálat, másodvélemény, spirál felhelyezés, és természetesen panaszok esetén állunk rendelkezésre.

Bábai várandósgondozás

Online foglalható

Szakembereink széleskörű várandósgondozási tervet készítenek a várandósságra és a szülésre nézve egyaránt, beleértve a fizikai, érzelmi és szociális támogatást is.

Gyermek ultrahang

Online foglalható

Segítségével képet kaphatunk a mélyen fekvő szervek állapotáról, de jól vizsgálhatók vele a felszínesebben fekvő kisebb csomók, illetve a pajzsmirigy is.

CTG

Online foglalható

Bárhol is készül a szülésre, jöhet hozzánk CTG/NST vizsgálatra, mely közben perinatális témájú beszélgetésre, kérdések megválaszolására szülésznőink rendelkezésre állnak.

Labor mintavétel​

Vérvétel (beleértve a várandósságban kötelező vérvételeket), vizelet mintavétel, cukorterhelés...

Szülés csomagok

Csomagjainkban minden benne van ami szükséges, indokolt, és ami a legjobb szakmai meggyőződésünk szerint hasznos a szülésben, szülésre való felkészülésben.

Szoptatási ambulancia

Online foglalható

Szoptatási tanácsadóink már a várandósság idején, és a szülés utáni időszakban fellépő problémák, kérdések kapcsán is rendelkezésre állnak.

TRE® - Trauma Release Exercise

Online foglalható

Trauma-, feszültség- és stresszoldó (TRE®) testfókuszú gyakorlatok.

Babamasszázs

Online foglalható

A babamasszázs erősíti az immunrendszert, segíti az idegrendszer érését, jótékony hatással van a bélmozgásokra, beindítja a mozgásfejlődést, nyugodtabb alvást eredményezhet és nem utolsó sorban elősegíti a megfelelő oxytocin termelődést a szülés után is! Elkezdhető: 0-8 hónapos korig.

Pszichológiai szaktanácsadás

Keressen minket elakadások, pszichés nehézségek, szomatizáció, krízisek, perinatális, szülés körüli tematikához kapcsolódó trauma feldolgozás, gyermekkori élmények, érzelmi mintázatok feldolgozása, belső rend és harmónia keresése kapcsán.

Babagondozás workshop

Mitől lehet kiegyensúlyozottabb, boldogabb, az első 3 életévben? Amikről biztosan szó lesz: pelenkázás, EC, köldökápolás, bőrápolás, fürdetés, napirend, alvás, ürítés, fejlődési ugrás, idegrendszeri fejlődés, mozgásfejlődés, sírós/hasfájós baba megnyugtatása, szinkronitás.

BERA csecsemő hallásszűrés

Online foglalható

A BERA hallásvizsgálat újszülötteknél és csecsemőknél végezhető szűrés, amellyel könnyen tudjuk vizsgálni a hallórendszer épségét.

FEMM™ oktatás

Online foglalható

FEMM™ - Fertility Education & Medical Management. a ciklus, hormonális működések és testi jelek megismerésére.

Anya-magzat kapcsolatanalízis

Emailben foglalható

Az anya-magzat kapcsolatanalízis olyan támogató módszer, mely segíti a kismamát, hogy várandósságát boldogabban, kiegyensúlyozottabban élje meg. Támogatja a magzattal való kapcsolatépítést, egymás megismerését. Mindezek segítenek a szülésre való közös felkészülésben, a születés utáni élet harmonikusabbá tételében. Az alábbi gomb az email jelentkezést nyitja meg:

Várandósság alatti ultrahang vizsgálatok

Online foglalható

Az ultrahangos vizsgálat egyszerre szűrővizsgálat és képi találkozás a születendő gyermekkel. Jelentkezhet nálunk várandósság megállapításra, genetikai ultrahang szűrésre, babamozira, általános szűrővizsgálatokra.

BCG oltás beadása

Online foglalható

Kötelező BCG oltás beadása, a gyermek megszületése utáni első 4 héten belüli időszakban. Várhatóan havonta egy oltási napot szervezünk. Az oltóanyag TB alapon díjmentes, a beadás díja 16.500 Ft.

Az alábbi gomb a jelentkezési formot nyitja meg:

Spinning Babies®

Várandós kurzus. Várandósság időszakához és szüléshez kifejlesztett testtudat- és mozgásképzés kismamák és párjaik számára.

Szülés-születés kísérés​

Online foglalható

A Budai Perinatális Központban az intézeten kívüli szülés rendeletben leírtaknak megfelelően szülés kísérést vállalunk. Szüléscsomagjaink elérhetőek szülés, CTG, várandósgondozás, laborok, szülésfelkészítés tartalommal.

Csecsemő koponya-, hasi, csípő ultrahang

Online foglalható

A baba 6-8 hetes korában elvégzett koponya-, hasi illetve csípő ultrahang vizsgálat szűrő jellegű, panaszok nélkül is ajánlott. Segítségével kimutathatók olyan, sokszor tünetmentes betegségek, amelyeket időben felfedezve egyszerűen kezelhetők.

Nőgyógyászati ultrahang vizsgálatok

Online foglalható

Kismedencei női szervek ultrahangos vizsgálatafollikulometria (cikluskövetés) ultrahang.

Perinatális szaktanácsadás

Online foglalható

Szüléssel, várandósággal kapcsolatos kérdések átbeszélése, megoldáskeresés, traumafeldolgozás, élményintegrálás, erőforrás-keresés, családtervezés...

Nyílt nap

Online regisztráció

Ha keresed a szülés-születés számodra biztonságos terét, ha megtartó, támogató női közegben választanál kísérőket a bábai és szakorvosi várandósgondozáshoz, és ha szeretnél saját magad és babád közös munkájával, saját ritmusotokban, saját tempótokban, szabadon választott segítő testhelyzetek kíséretében egyéni utatokat járva szülni: gyere, ismerkedj meg velünk! 

Szülésfelkészítés

Várandósokat, várandós párokat várunk erre a komplex, testi és pszichés aspektusokat is tartalmazó szülésfelkészítésre - várandósgondozás, szülés, és gyermekágy modulokat kínálunk.

Keretmegbeszélés

Online foglalható

Amennyiben személyes beszélgetésen ismernél meg bennünket, működésünket, szakmai és emberi alapelveinket, szeretettel várunk pároddal együtt egy személyes egy órás beszélgetésre a BPK Budai Perinatális Központba!

Csecsemő és kisgyermek elsősegély tanfolyam

Elsősegély tanfolyamunkon interaktív módon, kiscsoportban, ambu babákon tanuljuk és gyakoroljuk azoknak a helyzeteknek a megoldását, ami csecsemő-, és kisgyermekkorban veszélyeztetheti legféltettebb kincsünket.

Dietetikai tanácsadás

Online foglalható

Felmérjük az egészségi állapotot, táplálkozási szokásokat, egyéni
szükségleteket és preferenciákat, hogy a kapott információk birtokában optimálisabb,
individuális étrendet tudjuk kialakítani.

Mamafonó

Online foglalható

Egy olyan helyre jössz, ahol ott vannak a babák, azonban inkább Veled foglalkozunk. Azt kérdezzük meg, hogy Te hogy vagy? Hogyan bírod az anyaságot? Hogy tudsz mégis nő lenni? Hogyan osztod be az idődet? Milyen volt szülni? Hogyan hatott a várandósság-szülés-gyermekágy megtapasztalása a testedre? És a lelkedre? Milyen ez a 24 órás szolgálat? És milyen csodákat tapasztalsz meg mostanában?

Apacsoport

Ezeken az alkalmakon megoszthatod más apákkal az örömeidet, bánatodat, nehézségeidet és dilemmáidat a babavárással, apasággal, gyerekneveléssel és párkapcsolattal, házassággal kapcsolatban. Ez egy támogató közeg, ahol helye van az őszinteségnek és a kényes témáknak is. A csoportban bátran szembenézünk a ránk nehezedő elvárásokkal. Itt biztonságban megoszthatod, ami foglalkoztat. Meghallgatunk és megtartunk. A biztonság teret nyit arra, hogy befele figyelhess és sokat tanulhatsz a többiek megéléséből is.

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS
PROGRAMOK

valaszkesz-babagondozas-workshop-BPK

Babagondozás workshop

Csomós Patrícia, Bába, szoptatási tanácsadó (IBCLC) perinatális szaktanácsadó

2024.08.02-én 18:00-20:00-ig

Minimum 3, maximum 8 pár (15 fő) - Várunk szeretettel!

Részvétel díja: 13 500 Ft

A családok többsége a fő fókuszt a kisbaba megfoganásától 9 hónapig a szülés/születésre helyezi, azonban a tapasztaltunk az, hogy a szülés utáni időszakra való felkészülés is rendkívül fontos, hiszen a válaszkész gondoskodás babáink/gyermekeink egész életére való mentális egészségéért felelhet. 


Babagondozás tanfolyamunkon a kisbabánk fizikai szükségletei mellett arról is beszélünk, hogy mitől lehet kiegyensúlyozottabb, boldogabb, stressz ellenállóbb élete és mit tehetünk mindezekért az első 3 életévben?


Amikről biztosan szó lesz:


Pelenkázás, EC, köldökápolás, bőrápolás, fürdetés, napirend, alvás, ürítés, fejlődési ugrás, idegrendszeri fejlődés, mozgásfejlődés, sírós/hasfájós baba megnyugtatása, szinkronitás

babamasszazs-tanfolyam-online

Online babamasszázs tanfolyam

Csomós Patrícia, Bába, szoptatási tanácsadó (IBCLC) perinatális szaktanácsadó

2024.08.02-én pénteken 10:00-12:00

Szeretettel várunk!

Részvétel díja: 15.000 Ft / alkalom

A babamasszázs a testi érintés egy olyan formája, amely bizonyítottan oxitocin növelő hatású Rád és kisbabádra nézve egyaránt. Az egyik legrégebbi kapcsolódási formátok továbbörökítése, hisz az anyaméh érintése, ölelése mind olyan testérzetek, melyek elkísérték kisbabád élete első 9 hónapjában. 💗 A babamasszázs erősíti az immunrendszert, segíti az idegrendszer érését, jótékony hatással van a bélmozgásokra és megerősíti az izomtónust! 😊


Miért érdemes csatlakozni?


🌟 Megnyugtató kapcsolatépítés: A babamasszázs nemcsak a kicsiknek, hanem a szülőknek is kikapcsolódást és együttlétet kínál.


🌟 Egészség és fejlődés: A rendszeres masszázs serkenti 

a baba fizikai és érzelmi fejlődését, segíti az alvást és az emésztést.


🌟 Tapasztalatok megosztása: Csatlakozz egy közösséghez, ahol tapasztalatokat cserélhetsz más szülőkkel és szakértővel.


🌟 Profi segítség: A babamasszázs alkalmakat szakképzett segítő, IBCLC -szoptatási tanácsadó, perinatális szaktanácsadó tartja, így komplex segítséget kaphatsz a gyermekágyas időszakban.


🌟 Elfogadás: Nagyon fontosnak tartjuk, hogy csoportjainkban elfogadjuk egymás történeteit és gyermekgondozási elveit. Nem kritizáljuk vagy becsméreljük egymást, így bárhogy is szültél, bárhogy is táplálod, vagy gondoskodsz babádról, a csoportjainkban teljes megértésre találsz.


Az online tanfolyamunkat a 0-6 hónapos babák és szüleik számára terveztük. Minél korábban kezditek, annál nagyobb segítséget jelenthet számotokra!


Részletek, és amivel készülni érdemes >>

apacsoport

Apacsoport

Bőtös Balázs (apacoach.hu) és Juhász Attila (Atti.la)

Kéthetente csütörtök este 18:00 és 20:30 között

Minimum 3, maximum 14 férfi — nyitott csoport, amihez bármikor lehet csatlakozni!

Részvételi díj: alkalmanként 15 000 Ft

Ezeken az alkalmakon megoszthatod más apákkal az örömeidet, bánatodat, nehézségeidet és dillemáidat a babavárással, apasággal, gyerekneveléssel és párkapcsolattal, házassággal kapcsolatban. 


Ez egy támogató közeg, ahol helye van az őszinteségnek és a kényes témáknak is. A csoportban bátran szembenézünk a ránk nehezedő elvárásokkal. Itt biztonságban megoszthatod, ami foglalkoztat. Meghallgatunk és megtartunk. A biztonság teret nyit arra, hogy befele figyelhess és sokat tanulhatsz a többiek megéléséből is. 


Várjuk azokat a férfiakat, akik családalapításon gondolkoznak; akik már várják a babát; akik apák lettek; akik testvért várnak a családban; és akiknek bölcsiskorú gyereke van. 


Mit várhatsz a csoporttól? 


Teret kapsz a növekedéshez. Mélyül az önismereted. Melletted állunk. Meghallgatunk és megértünk ítélkezés nélkül. A választási lehetőségeid száma nőni fog. Választ kaphatsz a kérdéseidre. Megünnepeljük veled a sikereket.

csecsemo-kisgyermek-elsosegely

Csecsemő és kisgyermek elsősegély tanfolyam

Velkei Éva, csecsemő-, gyermek-, felnőtt elsősegély oktató, perinatális tanácsadó

Következő időpont:
Július 28. vasárnap 10:00-17:00

Minimum létszám 3 fő, maximum 7 fő, szeretettel várunk

Részvételi díj: 35.000Ft/pár/alkalom

Minden szülő szeretné a baleseti kockázatokat csökkenteni, biztonságban tudni gyermekét. Ezek sokszor apróságokon múlnak, amikre nem is gondolunk, pedig fontos megelőzési stratégiák. Elsősegély tanfolyamunkon interaktív módon, kiscsoportban, ambu babákon tanuljuk és gyakoroljuk azoknak a helyzeteknek a megoldását, ami csecsemő-, és kisgyermekkorban veszélyeztetheti legféltettebb kincsünket. 


Amivel foglalkozunk a tanfolyamon: segélyhívás szabályai; lázmérés, lázcsillapítás, lázgörcs; epilepszia; krupp, asztma; sebellátás, vérzéscsillapítás; rándulás, ficam, törések ; égés; mérgezések; mellkas,- has sérülés; szem-, fül-, fogsérülés; kullancscsípés; légúti idegentest; eszméletlen állapot; stabil oldalfektetés; hirtelen csecsemőhalál (bölcsőhalál); megrázott baba szindróma; újraélesztés.

mamafono

Mamafonó

Entz Sári, perinatális tanácsadó, művészetterapeuta, és Formanek Zsuzsanna, perinatális pszichológus, kulturális antropológus, dúla

A nyár előtt az utolsó induló csoportok:
Mamafonó 1. : 04.30. - 06.18. (8alkalom)
Mamafonó 2.: 05.03. - 06.07. (6 alkalom)

A csoport 6 fővel indul

Részvételi díj: 12.000 Ft/ alkalom + a fonal ára, amit használsz

Kimozdulsz otthonról, és egy olyan helyre jössz, ahol a babáddal biztonságban lehettek. Akik körül vesznek majd téged, mindannyian (hiszen nekik is kisbabájuk van) tudják, hogy a csecsemők sírnak, időnként hangosak, hogy nehéz őket altatni, hogy nehéz kitalálni éppen mi esik jól nekik. 


Egy olyan helyre jössz, ahol ott vannak a babák, azonban inkább Veled foglalkozunk. Azt kérdezzük meg, hogy Te hogy vagy? Hogyan bírod az anyaságot? Hogy tudsz mégis nő lenni? Hogyan osztod be az idődet? Milyen volt szülni? Hogyan hatott a várandósság-szülés-gyermekágy megtapasztalása a testedre? És a lelkedre? Milyen ez a 24 órás szolgálat? És milyen csodákat tapasztalsz meg mostanában? 


A Mamafonó egy hat alkalmas folyamat, mely során, ha van kedved, megtanulhatsz horgolni is. Egy egyszerű babatakaró elkészítésében segítünk neked. 


Örömmel várunk a 0-6 hónapos babáddal!


Bővebben a Mamafonóról →

SZAKMAI
CSAPATUNK

szakembereink

Dr. Gutmann Orsolya

Szülész-nőgyógyász szakorvos, Perinatális szaktanácsadó A BPK egyik szakmai alapítója

Szülészorvosként a háborítatlan szülést pártolja, mint a lehető legjobb utat akkor, amikor erre lehetőség van. Az ehhez szükséges külső-belső feltételeket igyekszik ismertetni és megteremteni. A szülés-születés hosszú-távú hatásmechanizmusainak figyelembevételével, holisztikus szemlélettel dolgozik. A szülés természetes megközelítésének híve, az alternatív fájdalomcsillapító módszerek támogatója. Rendelésén várandósság megállapításon és várandóssággondozáson túl rendelői keretek között megoldható nőgyógyászati kérdésekben fordulhatsz hozzá - konzultáció, fogamzásszabályozás, szűrővizsgálat, másodvélemény, spirál felhelyezés, és természetesen panaszok esetén.

Dr. Gutmann Orsolya

ISMERJ MEG 
MINKET
 

kapcsolat
20220429_105759_edited.jpg

KAPCSOLAT

CÍMÜNK

1118 Budapest, Kelenhegyi út 31/A

IDŐPONTFOGLALÁS, TÁJÉKOZTATÁS

Online, vagy rendelési időben telefonon: +36 1 7654 625 

Telefon esetében türelmüket kérjük, vonalaink időnként túlterheltek — mindenkit visszahívunk amint lehet. 

Nőgyógyászati vagy várandós UH-ra, endokrinológiára, CTG-re vagy bábai várandósgondozásra rendelkezésre áll az online időpontfoglalónk a megfelelő szolgáltatás alatt!

Ha fontos, hogy a következő rendelési időnél hamarabb érjen el minket, rendelési időn kívül is időközönként nézzük a beérkező leveleket a info@budaipk.hu címen, és lehetőség szerinti leghamarabb válaszolunk.

NYITVATARTÁS

Nyitva tartunk bejelentkezés szerint  H-P 7:00-20:00

 

Telefonon: +36 1 7654 625, hívható: H-P 8.00-18.00

Várjuk szeretettel a Gellért-hegyen a Móricz Zsigmond körtértől is jól megközelíthetően!

MEGKÖZELÍTHETŐSÉGÜNK

Autóval: Az utcában a parkolási díjra figyelni kell munkanapokon 08:00-18:00 között.

 

Közösségi közlekedéssel: A 27-es busszal a Kelenhegyi lépcső megálló felől (250m)

 

Gyalog: A Bartók Béla út és Ménesi út irányából felvezető lépcsőn, ami pont az épülethez vezet (550m). 

EGÉSZSÉGPÉNZTÁR INFORMÁCIÓK

Jelenleg az alábbi egészségpénztárak elfogadása áll módunkban:

  • Allianz Egészségpénztár, 

  • Életút Egészségpénztár, 

  • Generali Egészségpénztár,

  • IZYS Egészségpénztár, 

  • OTP Egészségpénztár,

  • Prémium Egészségpénztár,

  • Patika Egészségpénztár

  • Új Pillér Egészségpénztár

  • Vasutas Egészségpénztár 

További egészségpénztárakkal való bővítésen dolgozunk. Örömmel várjuk a javaslatokat új EP partnerekre, igyekszünk az igényeket figyelembe venni! Fontos, hogy az egészségpénztártól függően csak bizonyos szolgáltatásaink elszámolása lehetséges.

bottom of page