top of page

Mamafonó

Csodálatosan csinálod, ha a babád jól van és ügyesen ellátod őt! Ugyanakkor:

 

Szerintünk neked is jól kell lenned.

 

Hogy mit jelent ez? Elsősorban azt, hogy a te szükségleteid éppoly fontosak, mint a kisbabádé. Egy jó beszélgetés? Egy séta egyedül? Könyv olvasás? Forró fürdő? Naplóírás? Neked mi adná vissza a régi életed egy darabját? Lehet, hogy a szülés utáni első hónapokban úgy érzed, a korábbi énedből nemigen maradt bármi is, de szerintünk nem kell megszűnnöd létezni! 

 

A Mamafonó alkalmai során egy női körben mesélhetsz a szükségleteidről, akár kielégülnek, akár nem. A Mamafonón szabadon beszélhetsz ezekről és mi figyelünk rád, mert abban is hiszünk, hogy ha egy friss anyát meghallgatunk és gondoskodunk róla, akkor szép lassan egyre rugalmasabbá és felszabadultabbá válik, és ügyesebben tud megküzdeni a feltörő intenzív érzésekkel és szorongásokkal. A Mamafonón hallgatunk, ha arra van szükséged, de engedünk csendben is maradni, ha másra sem vágysz. Egy biztonságos, megtartó közegben olyanokkal lehetsz együtt, akik sorstársaid az anyává válás egyik legintezívebb időszakában. 

A Mamafonó ritmust ad. A horgolás ritmus.


🌗 Mamafonó I.

Ezt a csoportot neked ajánljuk, ha 0-6 hónapos a babád. Nem számít, hogy első vagy többedik gyermekről van szó, sőt, szeretjük, ha sokfélék vagytok és élményeiteket átadjátok egymásnak, akármennyi tapasztalat is áll mögöttetek. Ha szeretnél sorstársaiddal kapcsolódni, heti egyszer olyan témákról beszélgetni, amelyek a kezdeti időszakban fontosak neked és még attól sem zárkózol el, hogy horgolj a babádnak egy babatakarót, akkor itt a helyed! 


A 8 alkalmas folyamat során perinatális szakemberként kísérünk az anyává válás legszenzitívebb időszakában. 


Heti rendszerességgel találkozunk a jelölt időpontokban.


🌓 Mamafonó II.

Sokan kértétek, hogy a Mamafonó élményét tegyük elérhetővé olyanoknak is, akiknek nagyobb babája van, így új tematikus csoportot is indítunk. Talán már bátrabban mozdulsz ki a hétköznapokban, sok mindent kirázol a kisujjadból, de még gyakran érzed magad bizonytalannak? Sok változáson vagy túl és szívesen megosztanád ezt azokkal, akik hasonló cípőben járnak? Vágysz egy anyaközösségre, ahol elsősorban magadról beszélhetsz? Ha a válasz igen, és a babád 6-12 hónapos, akkor ez a csoport neked való! 


6 alkalmas folyamatban mélyítjük el azokat a témákat, amelyekkel már korábban is dolgoztunk, de teljesen új kérdésekkel is foglalkozunk majd perinatális tudásunk, saját tapasztalataink és  korábbi mamafonósok visszajelzései alapján! 


Heti egyszer találkozunk majd a jelölt időpontokban.


***


Itt megtapasztalhatod a napok másfajta ritmusát azáltal, hogy hetente egyszer eljössz, és ebben a női körben igazán fontos témákról gondolkodsz, megosztod a tapasztalataidat, és meghallgatod a sorstársaidat. 


Kimozdulsz otthonról, és egy olyan helyre jössz, ahol a babáddal biztonságban lehettek. Akik körül vesznek majd téged, mindannyian (hiszen nekik is kisbabájuk van) tudják, hogy a csecsemők sírnak, időnként hangosak, hogy nehéz őket altatni, hogy nehéz kitalálni éppen mi esik jól nekik.


Egy olyan helyre jössz, ahol ott vannak a babák, azonban inkább Veled foglalkozunk. Azt kérdezzük meg, hogy Te hogy vagy? Hogyan bírod az anyaságot? Hogy tudsz mégis nő lenni? Hogyan osztod be az idődet? Milyen volt szülni? Hogyan hatott a várandósság-szülés-gyermekágy megtapasztalása a testedre? És a lelkedre? Milyen ez a 24 órás szolgálat? És milyen csodákat tapasztalsz meg mostanában?

Következő időpontok:

A nyár előtt az utolsó induló csoportok:
Mamafonó 1. : 04.30. - 06.18. (8alkalom)
Mamafonó 2.: 05.03. - 06.07. (6 alkalom)

Az első kép forrása: kép forrása: Madison Hendry: https://www.mamabirdhendry.com/gallery 

Akik a Mamafonón várnak: Entz Sári és Formanek Zsuzsi

bottom of page