top of page

TRE® Trauma-, stressz- és feszültségoldó gyakorlatok

Napjainkban a stressz mértéke és a bennünk érezhető feszültség, olyan viselkedésbeli, érzelmi, kognitív és fizikai tüneteket okozhat, amelynek nem csak rövidtávú negatív hatása van az elszenvedőre és környezetére, de hosszútávon komoly egészségromlást okozhat. A TRE®egy olyan testfókuszú, innovatív módszer, amely könnyen elsajátítható és pár alkalom után egyedül is végezhető.


A TRE® alkalmak alatt, a testben könnyen megszólítható neurogén remegés dolgozik és nyúl vissza a múltba, miközben az elme a jelenben marad. Az alkalmak során tehát nem a traumáról történő beszélgetés zajlik, hanem test-gyakorlatok bemutatása, begyakorlása, és a testi reakcióknak adott figyelem.


Gyakorlás során a mély izomrelaxáció a paraszimpatikus rendszer pihenés/emésztés/relaxáció reakcióját segíti. Ha a pihenés, valós relaxáció nem része a mindennapi életünknek akkor az ellenállóképességünk a mindennapok kihívásaival szemben sérül.
 
Tudott komolyabb traumák esetén vagy első csoportos alkalom előtt, egyéni foglalkozás javasolt. Amennyiben a kliens dolgozik pszichológussal vagy pszichiáterrel, közös konzultáció után kezdhető a módszer elsajátítása.


Várandósan a módszer NEM kezdhető. 14 éves kortól várjuk a jelentkezőket.

Időpontfoglalás

TRE - Trauma Releasing Exercise

bottom of page