top of page

Dietetikai tanácsadás

Táplálkozási szokásaink nagyban befolyásolják egészségi állapotunkat, várandósság idején pedig a baba-mama jóllétéhez, tápláltsági állapotához, megfelelő tápanyag-ellátottságához is hozzájárulnak. 


A dietetikai tanácsadás során felmérjük a páciens egészségi állapotát, táplálkozási szokásait, egyéni szükségleteit és preferenciáit, hogy a kapott információk birtokában a számára optimális, individuális étrendet tudjuk kialakítani.

Mi történik a dietetikai tanácsadás során?

 

  • Táplálkozási anamnézis felvétele: kikérdezzük a pácienst a táplálkozási-, életviteli szokásairól, aktuális panaszairól, esetleges érzékenységeiről, betegségeiről.

  • Táplálkozási napló elemzése: 3 napon keresztül vezetnie kell az elfogyasztott ételeket/italokat (lehetőleg pontos mennyiségekkel); amit szükség esetén vércukor-, illetve tüneti naplóval is ki kell egészíteni a minél hatékonyabb tanácsadás érdekében.

  • Antropometriai mérések: testmagasság- és testtömegmérés, BMI számítás, testösszetétel-meghatározás. (Ezt várandósoknál nem végezzük.)

  • Az esetlegesen szedett étrend-kiegészítők, gyógyszerek azonosítása.

  • Személyre szabott dietetikai tanácsadás: étrend összetétele, a megfelelő tápanyagarányok ismertetése, élelmiszerválogatás, javasolt konyhatechnológiák, esetleges  diétahibák korrigálása, mozgásra vonatkozó ajánlások.

Dietetikai tanácsadásunkra időpont jelenleg telefonon foglalható:

+36 1 7654 625

Szeretettel vár dietetikusunk, Turcsák Katalin!

Turcsák Katalin Dietetikus Várandósság, Terhesség, BPK.jpg
bottom of page