top of page

Dietetikai tanácsadás

Táplálkozási szokásaink nagyban befolyásolják egészségi állapotunkat, várandósság idején pedig a baba-mama jóllétéhez, tápláltsági állapotához, megfelelő tápanyag-ellátottságához is hozzájárulnak. 


A dietetikai tanácsadás során felmérjük a páciens egészségi állapotát, táplálkozási szokásait, egyéni szükségleteit és preferenciáit, hogy a kapott információk birtokában a számára optimális, individuális étrendet tudjuk kialakítani.

Mi történik a dietetikai tanácsadás során?

 

  • Táplálkozási anamnézis felvétele: kikérdezzük a pácienst a táplálkozási-, életviteli szokásairól, aktuális panaszairól, esetleges érzékenységeiről, betegségeiről.

  • Táplálkozási napló elemzése: 3 napon keresztül vezetnie kell az elfogyasztott ételeket/italokat (lehetőleg pontos mennyiségekkel); amit szükség esetén vércukor-, illetve tüneti naplóval is ki kell egészíteni a minél hatékonyabb tanácsadás érdekében.

  • Antropometriai mérések: testmagasság- és testtömegmérés, BMI számítás, testösszetétel-meghatározás. (Ezt várandósoknál nem végezzük.)

  • Az esetlegesen szedett étrend-kiegészítők, gyógyszerek azonosítása.

  • Személyre szabott dietetikai tanácsadás: étrend összetétele, a megfelelő tápanyagarányok ismertetése, élelmiszerválogatás, javasolt konyhatechnológiák, esetleges  diétahibák korrigálása, mozgásra vonatkozó ajánlások.

Dietetikai tanácsadásunk jelenleg kizárólag onilne formátumban vár szeretettel dietetikusunk, Turcsák Katalin!

Turcsák Katalin Dietetikus Várandósság, Terhesség, BPK.jpg

Időpontfoglalás online:

Két hónapon túli konzultáció első konzultációnak számít.

bottom of page