top of page

Szülésfelkészítés

Gyermeket várókat hívunk erre a komplex, testi és pszichés szülésfelkészítő sorozatra. Foglalkozunk a várandósság, szülés, gyermekágy gyakorlati és lelki jellegzetességeivel minden családtagra nézve. 


Holisztikus megközelítésben, távoli hatásokkal is számolva tájékoztatjuk a résztvevőket a szüléssel kapcsolatos lehetőségeikről, hogy lehetővé tegyük az informált döntés meghozatalát. A várandóssághoz és szüléshez hozzátartozó témákat, kora- és késő gyermekágyat, első életévet illetve csecsemőgondozási és gyermeknevelési kérdéseket is tárgyaljuk. Érintjük a családi és transzgenerációs minták szerepét, az anyaság-apaság normatív krízisét, a várandósság alatti és utáni szex témáját, a szülés intézeten kívüli és kórházi aspektusait, a szülés utáni testi-lelki visszarendeződés menetét, a császármetszést, hordozást, szoptatást és számos további témát. 

Szülésfelkészítőnket várandósság, női kör, szülés és gyermekágy modulokra osztottuk, minden modul több alkalmat foglal magában. A szülésfelkészítő következő alkalmainak következő időpontjai és a tematikái alább találhatók.

Minden alkalmat minimum 3 család (női kör esetén 3 résztvevő) esetén tartunk meg.

 

Egy alkalom ára 12 000 Ft, szeretettel várjuk kísérőjével együtt! 

 

Időpontfoglalás telefonon lehetséges:  +36 20 470 1058 

2023. július 5., szerda 15:00:00 UTC

Varandossag 1

Várandósság I.

Anya és baba összhangja - várandósság és magzati fejlődés; a kompetens magzat

A várandósság olyan nagy erejű külső és belső átrendeződést hoz magával, aminek a megéléseiről fontosnak tartjuk beszélni.


Milyen változásokra számíthattok? Az mit jelent, hogy a tudat és a tudattalan közötti határ várandósság alatt fellazul? És a babák mindeközben hogyan értesülnek az anyukájukban zajló érzelmi folyamatokról a méhlepény hozzájárulása révén?


A babák az édesanyjuk szervezetének működéséből tudnak "mintát venni" és kompetensek abban, hogy maguk szervezzék és alakítsák saját testi-lelki fejlődésüket. Ha jobban ráláttok erre a tökéletes összhangban működő folyamatra, a várandósság témakörével kapcsolatban sok minden biztosan magyarázatot nyer majd.

2023. július 12., szerda 15:00:00 UTC

Varandossag 2

Várandósság II.

Hogyan vagyunk mi ketten egy testben? Hitek-tévhitek, életmód a várandósság alatt

Ezen az alkalmon a várandóssággal kapcsolatos hitekről, hiedelmekről beszélgetünk szakemberek segítségével. Légzésről, keringésről, mozgásról és táplálkozásról lesz szó, és a várandósság során felmerülő kérdéseket érintjük. 


Szabad-e várandósan sportolnom? Szabad-e az eddig megszokott módon táplálkoznom? Szabad-e a szex? A testi történésekkel kapcsolatban rengeteg a tévhit – ezekről most szakemberekkel beszélgetünk.  

2023. július 19., szerda 15:00:00 UTC

Varandossag 3

Várandósság III.

Család születik - anyaság, apaság, transzgeneráció, nagyszülőség, és a testvérek

Fontos témához érkeztünk!  


ANYASÁG, APASÁG, NAGYSZÜLŐSÉG, CSALÁD 


Örömmel vesszük, ha a leendő nagyszülők is veletek tartanak erre az alkalomra!  


Pszichológus segítségével beszélgetünk a várandósság különleges állapotáról, és arról, hogy a gyermekvárás milyen kapukat nyithat meg, vagy épp zár le az életünkben.


Szó lesz a szülésről, apás-szülésről, nagyobb testvérről, testvérekről.


Megnézzük, hogy mi történik a kismamák agyában, és beszélgetünk arról is, hogyan serkenthető az apai agy kialakulása.


Szót ejtünk a szülői örökségről, a nagyszülők, nagymama/anyós helyéről és szerepéről.


A család születése/újjászerveződése mentén keressük az ideális és a reális közötti legszűkebb keresztmetszetet.

Noi Kor 1-2-3

Női Kör

Női Kör I.-II.-III.

Csapatunk szakmai véleménye szerint egy elég jó szülés élményének egy elég jó várandósság az előfeltétele. A várandósságban megélt feszültségek a babához is eljutnak; a nyugalmas idők és a rendszeres relaxálás segít abban, hogy a baba a feszültségek megoldásáról tanuljon. 


Ha sikerül a várandósságban megélt nehézségeket elfojtás és tabusítás helyett megdolgozni és fordulópontra érlelni, abból anya, apa, tesók és a baba - egyszóval az egész család profitál. 


A Női Kör három alkalmát ennek az elmélyülésnek szenteljük és ásunk egy kicsit mélyebbre. Beszélgetünk Rólatok - jó és rossz élményekről, megélésekről, kérdésekről, kételyekről, - és a legfrissebb tudományos eredmények mentén a várandósság, szülés és gyermekágy témák köré felfűzve.


A Női Kör 2 órás időtartamot ölel fel

2023. június 7., szerda 15:00:00 UTC

2023. július 26., szerda 15:00:00 UTC

Szules 1

Szülés I.

Szülés a Budai Perinatális Központban

Hogyan zajlik az élettani várandósság? Milyen a normális szülés? Ki milyen feltételekkel szülhet a Budai Perinatális Központban, és mikor kell mégis kórházba menni?


A szülésfelkészítő ezen alkalmán átbeszéljük az intézeten kívüli szülés feltételeit, a Kormányrendelet ide vonatkozó pontjait. 


Megbeszéljük a bennetek mindezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseket, és azt is, hogy hogyan tudunk mellettetek állni, támaszotok lenni a szülés körül adódható helyzetekben. 


Szülésfelkészítőnk ezen alkalmán találkozhattok az általunk képviselt perinatális szemlélettel, ami végigkíséri a várandósságot, a vajúdást és a szülést.

2023. június 14., szerda 15:00:00 UTC

2023. augusztus 2., szerda 15:00:00 UTC

Szules 2

Szülés II.

A nagy nap: szülés beindulása, vajúdás, találkozás a babával, és a szülés utáni órák eseménye


A várva várt NAGY NAP! Végre szülünk!


De hogy is indulhat a szülés? Milyen a vajúdás még otthon? Mikor hívjuk a bábákat? Mikor induljunk el otthonról?


Milyen lesz a szülés, és mi történik utána? Ki- és miben tud segíteni?


Milyen testi-lelki folyamatok zajlanak le mindeközben? Hogyan vigyáz a kisbabátok a gátatokra? Milyen lehet a születés és az első órák a babának?


A bábai szemlélet alapján akár egészen más perspektívából ismerhetitek meg a szülést-születést, mint korábban. Tisztázódnak olyan kérdések is, amelyekről általában kevés szó esik.  Hozzatok el minden kérdést, ami ott van bennetek!  


Várunk szeretettel szerdán 17:00-tól! 😊

2023. június 21., szerda 15:00:00 UTC

2023. augusztus 9., szerda 15:00:00 UTC

Szules 3

Szülés III.

Kórházi szülés, császármetszés, jogok, kommunikáció

Szülésfelkészítőnk ezen alkalmára várunk szeretettel minden intézményben és intézményi kereteken kívül szülést tervező párt.  


Megfoghatóbbá tesszük jogainkat az egészségügyi rendszerben. Illesztjük elképzeléseinket és lehetőségeinket a szülésről. Ránézünk a kommunikációs erősségeinkre és a buktatókra. 


Nem utolsósorban beszélünk a császármetszésről, mint egy nem tervezett beavatkozásról, mert a magyarországi szülési statisztika 40%-os (KSH) arányt mutat.


A tények ismertetése mellett a lehetőségeinkre, erőforrásainkra, pozitív megélésekre alapozunk bármely forgatókönyv esetén.

2023. június 28., szerda 15:00:00 UTC

2023. augusztus 16., szerda 15:00:00 UTC

Szules 4

Szülés IV.

Szoptatás

A szoptatás sikerességének egyik kulcsa az, hogy a várandósság alatt a családok megfelelő információkhoz jutva kellő magabiztossággal induljanak el a szoptatás megvalósulásának útján.


Ezen az alkamon a szülés utáni első órákról, napokról, hetekről, hónapokról fogunk beszélgetni. Mit tudunk tenni azért, hogy jól induljon a kezdet? Mire van szüksége a babának? Mi történik vele a születés után? Milyen az élet egy újszülöttel, egy kisbabával? Milyen a gyermekágy az első napokban, az első hat hétben és az első évben?


Természetesen szó lesz szoptatásról, babaápolásról és minden Titeket érdeklő, Bennetek felmerülő kérdésről is. Várunk szeretettel!

2023. augusztus 23., szerda 15:00:00 UTC

Gyermekagy 1

Gyermekágy I.

Szülés utáni testi-lelki visszarendeződés

Szerda délután 17:00-tól kezdődő Szülésfelkészítőnk Gyermekágyas modulja részletesen szól a női test szülés utáni visszarendeződéséről, a lelki változásokról...  


Várunk szeretettel minden intézményben és intézményi kereteken kívül szülést tervező párt. 

2023. augusztus 30., szerda 15:00:00 UTC

Gyermekagy 2

Gyermekágy II.

Találkozás a gyermekorvossal

Kötetlen beszélgetés a gyermekorvossal a közvetlen szülés utáni időszakról, és az azt követő napokról, hetekről. 

2023. szeptember 6., szerda 15:00:00 UTC

Gyermekagy 3

Gyermekágy III.

Hordozás

Szó lesz a baba biológiai igényeiről, a testkontaktus fontosságáról. Körüljárjuk miben támogatja a családokat a hordozás a babás létben.


Beszélünk a mindennapi praktikákról ...és közben a gyakorlatban is kipróbálhattok különböző hordozóeszközöket.

2023. szeptember 13., szerda 15:00:00 UTC

Gyermekagy 4

Gyermekágy IV.

Szex

Ez az alkalom tervezés és szervezés alatt van

bottom of page