top of page

Szülésfelkészítés

Gyermeket várókat hívunk erre a komplex, testi és pszichés szülésfelkészítő sorozatra. Foglalkozunk a várandósság, szülés, gyermekágy gyakorlati és lelki jellegzetességeivel minden családtagra nézve. 


Holisztikus megközelítésben, távoli hatásokkal is számolva tájékoztatjuk a résztvevőket a szüléssel kapcsolatos lehetőségeikről, hogy lehetővé tegyük az informált döntés meghozatalát. A várandóssághoz és szüléshez hozzátartozó témákat, kora- és késő gyermekágyat, első életévet illetve csecsemőgondozási és gyermeknevelési kérdéseket is tárgyaljuk. Érintjük a családi és transzgenerációs minták szerepét, az anyaság-apaság normatív krízisét, a várandósság alatti és utáni szex témáját, a szülés intézeten kívüli és kórházi aspektusait, a szülés utáni testi-lelki visszarendeződés menetét, a császármetszést, hordozást, szoptatást és számos további témát. 

Szülésfelkészítőnket várandósság, női kör, szülés és gyermekágy modulokra osztottuk, minden modul több alkalmat foglal magában. A szülésfelkészítő következő alkalmainak következő időpontjai és a tematikái alább találhatók.

Minden alkalmat minimum 5 család (női kör esetén 5 résztvevő) esetén tartunk meg.

 

Egy alkalom ára 13 500 Ft, szeretettel várjuk kísérőjével együtt! 

 

Időpontfoglalás telefonon lehetséges:  +36 1 7654 625

Nagyon nagy kő szabadult fel rólam a beszélgetések után, az volt az érzésem, hogy így, ilyen  egyszerűen, emberien valahogy nekem szülésről még nem beszéltek, és hogy ezt mindenhol így is lehetne ... A BPK szülésről lemaradtam, de közben nem. Nagyon sokat segített a szülés közben is az az erő, amit én itt kaptam.

Csak ajánlani tudom bárkinek, aki bármikor, bármi miatt aggódik a szüléssel kapcsolatban.

Köszönöm.

Kata

Soron kívüli szülésfelkészítőink

Soron kívüli szülésfelkészítőnk Szülésmoduljának 4 alkalma:

Júniusban:

  1. 2024.06.15-én 14:00 órától: Szülés a Budai Perinatális Központban

  2. 2024.06.15-én, 17:00-tól: A Nagy Nap: szülés beindulása, vajúdás, találkozás a babával, és a szülés utáni órák eseménye

  3. 2024.06.16-án, 14:00-tól: Kórházi szülés, császármetszés, jogok, kommunikáció

  4. 2024.06.16-án, 17:00 órától: Szoptatás

Addig is, alább találod a szerdai rendszeres szülésfelkészítőink időpontjait:

2024. május 8., szerda 15:00:00 UTC

2024. június 15., szombat 12:00:00 UTC

Szules 1

Szülés I.

Szülés a Budai Perinatális Központban

Hogyan zajlik az élettani várandósság? Milyen a normális szülés? Ki milyen feltételekkel szülhet a Budai Perinatális Központban, és mikor kell mégis kórházba menni?


A szülésfelkészítő ezen alkalmán átbeszéljük az intézeten kívüli szülés feltételeit, a Kormányrendelet ide vonatkozó pontjait. 


Megbeszéljük a bennetek mindezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseket, és azt is, hogy hogyan tudunk mellettetek állni, támaszotok lenni a szülés körül adódható helyzetekben. 


Szülésfelkészítőnk ezen alkalmán találkozhattok az általunk képviselt perinatális szemlélettel, ami végigkíséri a várandósságot, a vajúdást és a szülést.

2024. május 15., szerda 15:00:00 UTC

2024. június 15., szombat 15:00:00 UTC

Szules 2

Szülés II.

A nagy nap: szülés beindulása, vajúdás, találkozás a babával, és a szülés utáni órák eseménye


A várva várt NAGY NAP! Végre szülünk!


De hogy is indulhat a szülés? Milyen a vajúdás még otthon? Mikor hívjuk a bábákat? Mikor induljunk el otthonról?


Milyen lesz a szülés, és mi történik utána? Ki- és miben tud segíteni?


Milyen testi-lelki folyamatok zajlanak le mindeközben? Hogyan vigyáz a kisbabátok a gátatokra? Milyen lehet a születés és az első órák a babának?


A bábai szemlélet alapján akár egészen más perspektívából ismerhetitek meg a szülést-születést, mint korábban. Tisztázódnak olyan kérdések is, amelyekről általában kevés szó esik.  Hozzatok el minden kérdést, ami ott van bennetek!  


Várunk szeretettel szerdán 17:00-tól! 😊

2024. május 22., szerda 15:00:00 UTC

2024. június 16., vasárnap 12:00:00 UTC

Szules 3

Szülés III.

Kórházi szülés, császármetszés, jogok, kommunikáció

Szülésfelkészítőnk ezen alkalmára várunk szeretettel minden intézményben és intézményi kereteken kívül szülést tervező párt.  


Megfoghatóbbá tesszük jogainkat az egészségügyi rendszerben. Illesztjük elképzeléseinket és lehetőségeinket a szülésről. Ránézünk a kommunikációs erősségeinkre és a buktatókra. 


Nem utolsósorban beszélünk a császármetszésről, mint egy nem tervezett beavatkozásról, mert a magyarországi szülési statisztika 40%-os (KSH) arányt mutat.


A tények ismertetése mellett a lehetőségeinkre, erőforrásainkra, pozitív megélésekre alapozunk bármely forgatókönyv esetén.

2024. május 29., szerda 15:00:00 UTC

2024. június 16., vasárnap 15:00:00 UTC

Szules 4

Szülés IV.

Szoptatás

A szoptatás sikerességének egyik kulcsa az, hogy a várandósság alatt a családok megfelelő információkhoz jutva kellő magabiztossággal induljanak el a szoptatás megvalósulásának útján.


Ezen az alkamon a szülés utáni első órákról, napokról, hetekről, hónapokról fogunk beszélgetni. Mit tudunk tenni azért, hogy jól induljon a kezdet? Mire van szüksége a babának? Mi történik vele a születés után? Milyen az élet egy újszülöttel, egy kisbabával? Milyen a gyermekágy az első napokban, az első hat hétben és az első évben?


Természetesen szó lesz szoptatásról, babaápolásról és minden Titeket érdeklő, Bennetek felmerülő kérdésről is. Várunk szeretettel!

bottom of page