top of page

Szakembereink

Dr. Gutmann Orsolya

Dr. Gutmann Orsolya

Szülész-nőgyógyász szakorvos, Perinatális szaktanácsadó A BPK egyik szakmai alapítója

Szülészorvosként a háborítatlan szülést pártolja, mint a lehető legjobb utat akkor, amikor erre lehetőség van. Az ehhez szükséges külső-belső feltételeket igyekszik ismertetni és megteremteni. A szülés-születés hosszú-távú hatásmechanizmusainak figyelembevételével, holisztikus szemlélettel dolgozik. A szülés természetes megközelítésének híve, az alternatív fájdalomcsillapító módszerek támogatója. Rendelésén várandósság megállapításon és várandóssággondozáson túl rendelői keretek között megoldható nőgyógyászati kérdésekben fordulhatsz hozzá - konzultáció, fogamzásszabályozás, szűrővizsgálat, másodvélemény, spirál felhelyezés, és természetesen panaszok esetén.

Nagy Timea

Nagy Tímea

Szonográfus

Dr. Koller Orsolya

Dr. Koller Orsolya

Radiológus, csecsemő ultrahangos

Dr. Koller Orsolya vagyok, radiológus. Az orvosi egyetem után több gyermekkórházban szereztem tapasztalatot, ahol részt vettem a csecsemők és gyermekek radiológiai diagnosztikai folyamataiban. Az évek során megtanultam, hogyan kommunikáljak és dolgozzak együtt a legkisebb betegekkel, hogy segítsek nekik megérteni a vizsgálatok jelentőségét és csökkentsem a félelmeiket.

A gyerekek számára kellemes, biztonságos és megnyugtató környezetet teremtek, hogy a radiológiai vizsgálatokat minél hatékonyabban és gördülékenyebben végezzük. Fő célomnak tartom, hogy a babák minél kellemesebben éljék meg az ultrahang vizsgálatot, szüleik pedig a precíz diagnosztika mellett megkapják a szükséges tájékoztatást és megnyugtatást gyermekeik egészségéről.

Ordogh Csilla

Ördögh Csilla

Pszichológus, perinatális szaktanácsadó

Perinatális szemléletet, és az arra jellemző holisztikus megközelítést alkalmazó pszichológus, akihez a szülővé válás útján fordulhat. Elsősorban perinatális tematikában érintett felnőttekkel, várandós párokkal, illetve kis- és nagyobb gyermekes családokkal és fiatal felnőttkori elakadásokkal foglalkozik. Főként relaxációkkal, módosult tudatállapotokkal dolgozik. Várandósság kísérés, egyéni vagy páros szülésfelkészítés, szülésfeldolgozás, fogantatási nehezítettség, apai és anyai identitás kérdéseiben, valamint várandóssághoz, szüléshez, és kisgyermekes időszakhoz kapcsolódó önismeret kapcsán fordulhat hozzá.

Jelenleg szülési szabadság miatt nem fogad klienseket

Schanda Monika

Schanda Mónika

Bába, szoptatási tanácsadó (IBCLC), perinatális szaktanácsadó

Schanda Mónika vagyok, bába, szoptatási tanácsadó (IBCLC) és perinatális szaktanácsadó. A gyerekeim megszületése után módosítottam pályát, és azóta dolgozom a szülés/születés körül. Az anyákat elsősorban intézeten kívüli szülések kísérése, a szoptatás támogatása, szülésfelkészítés terén tudom és szeretem támogatni. Munkám mellett legfőbb örömforrásom a három gyerekem és a két kicsi unokám.

Bogar Boglarka

Bogár Boglárka

Bába, szoptatási tanácsadó (IBCLC), perinatális szaktanácsadó

Perinatális szemléletben dolgozó szülésznő, aki fontosnak tartja, hogy a szülések során olyan szakemberek kísérjék a szülő nőt, a születendő gyermeket és - családot ,akik teljes odafigyeléssel tudnak feléjük fordulni!

Képzései elvégzése során fontos szempont volt, hogy átfogó képet kapjon a perinatális időszakról, és ezután ezzel a tudással segítse a hozzá forduló édesanyákat!

Szerencsésnek tartja magát, mert volt lehetősége többször megtapasztalni a háborítatlan szülés kísérését!

Egyik kedvenc idézete: "Minden természetes szülésnek megvan a szándékossága és a terve; Ki gondolna arra, hogy széthasítsa a gubót a pillangó előbukkanásakor? Ki törné fel a héjat, hogy kihúzza a kiscsirkét?" (Marie F. Mongan)

Monori Eva

Monori Éva

Bába, szoptatási szaktanácsadó

Szeretem a madárhangú tavaszi hajnalokat, szeretek hóesésben sétálni, szeretek énekelni, zenélni, kirándulni, társasozni, barátokkal beszélgetni, együtt nevetni, egy jó filmet megnézni, fiatalok bolondozását hallgatni, vízparton üldögélni vagy a kandallóban táncoló lángokat csodálni....

Apró koromtól az anyaságra készültem. Gödöllőn élek, öt gyermekem van, akik közül a két legkisebb otthon született.

Azt szoktam mondani, hogy én a gyermekeim születésével kaptam a hivatásomat, - és ebben benne vannak a kórházi szüléseim is, meg az otthoni szüléseim is, - mindnek nagyon fontos szerepe és helye volt abban, hogy elvégeztem a Semmelweis Egyetem szülésznőképzését.

Persze a bábaságot nem az iskolában tanulja az ember, ott csak papírt szerez. Mindannyian úton vagyunk. Az azóta eltelt években sokat tanulhattam és tanulhatok most is előttem járó, kiváló bábatársaimtól, akikkel alkalmam volt együtt dolgozni.

Meggyőződésem, hogy ezzel a tudással, a saját, megerősítő otthonszülés-élményünkkel olyan kincset kaptunk, amire vigyáznunk kell, hogy együtt, egymást segítve, összefogva tovább tudjuk adni mindezt az utánunk következőknek.

Hálás vagyok mindazoknak az asszonyoknak a bizalmáért, akiknek a szülését kísérhetem. Megtiszteltetés számomra, hogy ezekben a kitüntetett pillanatokban a családok életének részesévé válhatok.

Hálás vagyok a családomnak, hogy ezen az úton járhatok, hogy akkor is szeretnek és elfogadnak, mikor fáradt, nyűgös és kialvatlan vagyok, amikor egy előre megbeszélt programot le kell mondanom, amikor fogalmam sincs, hány órára érek haza, amikor nem készül el az ünnepi ebéd... Az ő támogatásuk, biztatásuk és szeretetük nélkül nem menne.

Hálás vagyok Istennek, hogy anya lehetek. Hálás vagyok, hogy láthatom felnőni a gyermekeimet. Hálás vagyok, hogy öt unokám közül háromnak a születésénél anyaként, nagymamaként és bábaként is jelen lehettem. Bízom benne, hogy elegendő egészséget és erőt kapok továbbra is ehhez a hivatáshoz!

Velkei Eva

Velkei Éva

Perinatális szaktanácsadó, csecsemő-, gyermek-, felnőtt elsősegély oktató

Minden szülő szeretné a baleseti kockázatokat csökkenteni, biztonságban tudni gyermekét. Ezek sokszor apróságokon múlnak, amikre nem is gondolunk, pedig fontos megelőzési stratégiák. Elsősegély tanfolyamunkon interaktív módon, kiscsoportban, ambu babákon tanuljuk és gyakoroljuk azoknak a helyzeteknek a megoldását, ami csecsemő-, és kisgyermekkorban veszélyeztetheti legféltettebb kincsünket. Amivel foglalkozunk a tanfolyamon: segélyhívás szabályai; lázmérés, lázcsillapítás, lázgörcs; epilepszia; krupp, asztma; sebellátás, vérzéscsillapítás; rándulás, ficam, törések ; égés; mérgezések; mellkas,- has sérülés; szem-, fül-, fogsérülés; kullancscsípés; légúti idegentest; eszméletlen állapot; stabil oldalfektetés; hirtelen csecsemőhalál (bölcsőhalál); megrázott baba szindróma; újraélesztés.

Toth Rita

Tóth Rita

Felnőtt klinikai szakpszichológus, autogén tréner, perinatális szaktanácsadó, anya-magzat kapcsolatanalitikus (jelölt)

Perinatális szemléletben dolgozó felnőtt klinikai szakpszichológus vagyok. Elsősorban pre- és perinatális témákkal foglalkozom és az ebben az időszakban kialakuló mentális nehézségek kezelését, támogatását tűztem ki célomul. Legyen szó fogantatási nehézségekről, a várandósság alatt felmerülő nehézségekről vagy a gyermekágy során kialakuló problémákról, mentális nehézségekről. Hiszem azt, hogy a célhoz vezető út legalább olyan fontos mint a cél elérése és ennek az útnak a megkönnyítésében és támogatásában szeretnék segíteni a hozzám érkező nőknek, kismamáknak, anyáknak.

Buti Veronika

Buti Veronika

Pszichológus, perinatális szaktanácsadó

Hitvallása, hogy a várandósság és szülővé válás olyan élethelyzetek, melyben újfajta megküzdési mechanizmusokat kell kialakítani, ebben szeretné támogatni a hozzá forduló anyákat, családokat. Célja, hogy az anyák/családok ne maradjanak egyedül nehézségeikkel, megerősödjenek kompetenciáikban, fel tudjanak dolgozni, olyan traumákat, mely ehhez az érzékeny és a szülő-gyermek kapcsolat kialakulásában jelentős időszakhoz köthetőek.

Horvath Reka

Horváth Réka

Perinatális szaktanácsadó

Vass Gabriella

Vass Gabriella

Bába-szülésznő, perinatális szaktanácsadó, a BPK egyik szakmai alapítója

Hozzá fordulhat bábai várandósgondozás és szülésfelkészítés kapcsán minden gyermeket tervező, illetve már gyermeket váró család. A szülés természetes megközelítésének híve, az alternatív fájdalomcsillapítási lehetőségek támogatója. Komplex felkészítés során a családi egység támogatását tartja fontosnak. A szülés-születés folyamatát egységes, összefüggő folyamatként közelíti meg. A különböző szakterületről érkező perinatális szaktanácsadók által szolgáltatott szakmai hálót igyekszik biztosítani a családok számára.

Dr. Dweik Diana

Dr. Dweik Diána

Szülész-nőgyógyász szakorvos

Szülész-nőgyógyászként fontosnak tartom a gondozási szemlélet és a gyógyító és gyógyulni vágyó közötti partneri viszony érvényre jutását. Elkötelezetten keresem a nem műtétes szakmai megoldásokat, tiszteletben tartva a hozzám fordulók saját választásait, önrendelkezéshez való jogát. Meggyőződésem, hogy a bizonyítékokon alapuló orvoslás és a pszichoszomatikus szemlélet remekül kiegészítik egymást – a Budai Perinatális Központ pedig kiváló keretet ad az efféle működéshez.

My work as an OB/GYN is based on the firm belief that the approach that incorporates a balanced partnership between caregiver and the one who receives care is the right one. Pursuit of non-operative professional solutions is my commitment , with explicit respect for the private choice and personal autonomy of those seeking care. I am convinced that evidence based medicine and psychosomatic approach conform to each other superbly. I find BPK (Buda Perinatal Center) with all its exceptional services a brilliant context for my objectives.

Dr. Paragi Peter

Dr. Paragi Péter

Szülész-nőgyógyász szakorvos

Családos ember lévén egészen pontosan tudom, hogy a kötelező szűrővizsgálatokon felül egy magzat rengeteg figyelmet "követel", a várandós gondozáson végigkísérem a hónapokat, mind a baba, mind pedig a mama egészségéért. A feleségem, és gyermekem ösztönzött abban is, hogy a háborítatlan, alternatív szülés felé is fordítsam figyelmem, támogatom a császármetszés utáni hüvelyi szülést (VBAC). Azoknak pedig, akiknek meddőség miatt nem lehetett gyermekük, szintén állok rendelkezésükre, a szakmai életrajzomnál bővebben olvashatnak a lehetőségekről. Az első, és legfontosabb számomra minden esetben a páciens, legyen szó tehát akár egy kisebb vizsgálatról, kisebb nagyobb beavatkozásról vagy éppen meddőségi kezelésekről, komoly problémákról, teljes figyelmem és tudásom állítom az Önök szolgálatába.

Turcsak Katalin

Turcsák Katalin

Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, MDOSZ vezetőségi tagja

2005-ben szereztem meg dietetikus, majd 2012-ben okleveles táplálkozástudományi szakember diplomámat, és az elmúlt 20 évben a dietetika számos területén (egészségügy, közétkeztetés, élelmiszeripar, oktatás) szereztem tapasztalatot. Továbbképzések, tréningek előadója vagyok, 15 éve jelennek meg szakmai cikkeim, emellett magánrendelésemen terápiás munkát végzek.

Gyermekeim háborítatlan születése szemléletformáló élményem volt, azóta kiemelten fontosnak tartom a várandósok dietetikai támogatását. Tudományos bizonyítékokon alapuló táplálkozási irányelvek mentén, individuálisan foglalkozom pácienseimmel. Főbb érdeklődési területeim: cukorbetegség, inzulinrezisztencia, PCOS, gesztációs diabetes és egyéb szénhidrát-anyagcsere problémák, várandósság, csecsemők- és kisgyermekek táplálása.

Beres Edina

Béres Edina

Bába

Béres Edina vagyok, független bába. Szívügyem a választás szabadsága és a háborítatlanság. Huszonöt éve vagyok édesanya, négy gyermekem született otthon, biztonságban. 1996 óta része az életemnek a szüléskísérés és az életadó asszonyok körüli szolgálat.

Legfőbb és állandó szakmai motivációm, hogy megkülönböztetett figyelemmel, méltó jelenléttel és alázattal kísérjem az élet születését.

Kiraly Agnes

Király Ágnes

Bába

Novak Eszter

Novák Eszter

Bába

A Semmelweisen végzett szülésznői tanulmányaim alatt már elkezdett a szülészet „alternatív” vonala vonzani. A kórházi gyakorlattal párhuzamosan dúlaképzést is végeztem, hogy már hallgatóként igazi támogatást tudjak nyújtani a szülő nőknek. Az egyetemi diplomám megszerzése (2019) után, egyből jelentkeztem laktációs szaktanácsadó képzésre is, ahol 2022-ben végeztem. 2020 és 2022 között egy magán szülészeti praxisban vettem részt várandósgondozásban és kísértem szüléseket. 2022 nyarán 2 hónapot Hollandiában töltöttem gyakorlaton, ahol világossá vált számomra, hogy intézményen kívüli szüléseknél szeretnék dolgozni. Folyamatos tanulással és továbbképzésekkel igyekszem a perinatális időszakban a lehető legjobban támogatni és segíteni a családokat.

Dr. Varga Katalin PhD

Dr. Varga Katalin, PhD

Pszichológus, egyetemi tanár, az MTA doktora, az ELTE Affektív Pszichológioai Tanszékének vezetője

Egyéni tanácsadásban 30 éve foglalkozik gyermeket váró párokkal. Különféle szakmai valamint nagyközönségnek szóló fórumon igyekszik felhívni a figyelmet a szülés-születés rendkívüli összetettségére, finom szabályozottságra, és a szülés-születés „minőségének” messzire nyúló hatásaira.

Entz Sari

Entz Sári

Perinatális tanácsadó, művészetterapeuta

Amikor veletek vagyok: Mamafonót tartok, a szülésre készülök veletek vagy egy nőt kísérek anyává válásának útján, ugyanazzal a hozzáállással törekszem jelen lenni: figyelemmel hallgatok, a szaktudásomat adom, beépítem az eddig megszerzett tapasztalataimat, és lehetőségeket mutatok meg. Abban hiszek, hogy mindenkinek egyedi útja van a várandósságban, szülésben és a szülővé válásban. Ahhoz adom a tudásomat, jelenlétemet, hogy ez az egyedi út minél inkább a sajátotok legyen! A Mamafonóban lenyűgözőnek tartom azt a folyamatot, ahogyan hétről hétre, egyre nyíltabban vagytok jelen, ahogy természetessé válik az, hogy nehéz, tabunak számító témákról is beszélünk. Így válik a szemem előtt ez a női kör a megkönnyebbülés, elengedés és a megerősödés terévé. Ennek részesévé válni ajándék számomra.

Bakonyi Marti

Bakonyi Márti

Perinatális szaktanácsadó

Szívügyemnek tekintem, hogy a félelemmel és tévhitekkel teli szülés-születés körüli időszakot bizonyítékokon alapuló információk átadásával, együttgondolkodással, beszélgetéssel oldjam és hozzásegítselek titeket, hogy magabiztosabban induljatok el a szülővé válás útján. A Mamafonó alkalmain azt tapasztalom, hogy a hasonló élethelyzetben lévő társak élményei segítenek abban, hogy saját magaddal is sokkal elfogadóbb, megengedőbb, rugalmasabb legyél. Az anyává válás örömökkel és nehézségekkel teli időszakában teret kapsz arra, hogy kiadd és elengedd, ami megnehezíti a mindennapjaidat.

Tutsek Annamaria

Tutsek Annamária

Perinatális szaktanácsadó, egyetemi óraadó oktató, Spinning Babies® Szülőoktató, dúla(DiA), TestSzobrász (Strukturális Integrátor), Anya-magzat kapcsolatanalitikus (jelölt), kismama thaimasszőr. a BPK egyik szamai alapítója

Spinning Babies® Szülőoktatóként, várandósság időszakához és szüléshez kifejlesztett testtudat- és mozgásfejlesztés, szülésfelkészítés, császármetszés utáni hüvelyi szülésre készülés, női ünnepek, illetve negatív szülésélmény átbeszélése kapcsán lehet fordulni Annához.

Dr. Fesus Viktoria

Dr. Fésüs Viktória

Szülész-nőgyógyász szakorvos

A Budai Perinatális Központ csapatához újonnan csatlakozott Fésüs Viktória, aki öt éve végzett a Semmelweis Egyetemen, és tavaly szerezte meg a szülész-nőgyógyász szakvizsgát. Egyetemi szülészet gyakorlatát a zürichi Női Klinikán végezte, ahol megismerkedett azzal a természetes, nőközpontú, magas színvonalú, tudományos alapokra épülő ellátással, ami megalapozta hozzáállását a terhességgondozás, születéskísérés területén. Megtapasztalta, hogy mit jelent a háborítatlanság szemlélete, és mit tehet egy orvos azért, hogy a szülés a maga ütemében, az édesanya és a kisbaba aktív közreműködésével, beavatkozásmentesen megtörténhessen. Ez után már nem volt kérdés, hogy a szülészet-nőgyógyászatot választja.

Tudományos szemléletű embernek tartja magát, rengeteg kutatást, utánolvasást végez mindig abban a témában, amivel éppen foglalkozik. Sokáig maga is úgy hitte, hogy az egyetem elvégzése után bent marad az intézetben kutatni, de végül úgy érezte, jobban érdekli a gyakorlat és a gyógyítás maga.

A szülészet-nőgyógyászat szakvizsgára készülés alatt Keszthelyen, majd Kaposváron dolgozott szülész-nőgyógyászként, illetve fél évet töltött a Semmelweis Egyetem Nőgyógyászati Klinikájának Baross utcai részlegén gyakorlaton. Munkássága során meghatározó emlékű maradt az első általa kísért szülés, amelyet az első pillanattól az utolsóig végigkísért, ott megvalósulhatott mindaz, amit a svájci klinikán látott, és hiába tapasztalta később sokszor pont az ellenkezőjét, az elhivatottsága a háborítatlanság mellett immáron megkérdőjelezhetetlenné vált.

Rendszeresen vesz részt képzéseken, hogy tudását folyamatosan bővítse, így végezte el a Spinning Babies kurzust, mellyel tudja a várandósokat támogatni, hogy a magzat könnyen beilleszkedjen, a szülés a maga ütemében, komplikációk nélkül megtörténhessen. A nemzetközi FEMM-módszer képzésein elsajátította a ciklus nyomon követésének és feltérképezésének módszereit, hogy ezáltal segítse a nőgyógyászati problémák feltárását. Jelenleg funkcionális medicina képzésben vesz részt, és az endokrin szakvizsgát készül letenni. Meggyőződése, hogy a nőközpontú, megelőzésre koncentráló, természetes szemléletű ellátásnak ugyanúgy tudományos alapokon kell működnie, ezért igyekszik ennek a feltételeit a saját praxisában is előteremteni.

Az elmúlt öt év során megfogalmazódott benne, hogy olyan helyen szeretne dolgozni, ahol a természetes, nőközpontú, ugyanakkor tudományos alapokra épülő szemléletét meg tudja valósítani, így került kapcsolatba a Budai Perinatális Központtal és vállalta el, hogy szaktudásával erősíti a csapatot.

Veisenberger Eleonora

Veisenberger Eleonóra

Biológus, Perinatális szaktanácsadó, Anya-magzat kapcsolatanalitikus, Spinning Babies® Szülőoktató, TRE® Provider, dúla, a BPK egyik szakmai alapítója

Szülésélmény átbeszélés, negatív szülésélmény, perinatális veszteség, császármetszés utáni hüvelyi szülés (VBAC) tervek, és Spinning Babies® kapcsán fordulhat hozzá bizalommal. Dúlai minőségben szüléskísérést vállal. Ha levezetné a napi mókuskerék okozta feszültséget vagy egy tudott trauma oldásához keres nem beszélgetős lehetőséget, a Trauma, feszültség- és stresszoldó (TRE®) testfókuszú gyakorlatokért fordulhat Nórához.

Csomos Patricia

Csomós Patrícia

Bába, szoptatási tanácsadó (IBCLC) perinatális szaktanácsadó

Mások segítése, támogatása mindig is központi szerepet játszott az életemben, ezért a középiskola után úgy döntöttem, hogy jelentkezem a Semmelweis Egyetemen induló diplomás szülésznő szakra. A főiskola után saját szülésélményeim tapasztalata és további tanulmányaim megerősítettek abban, hogy nem mindegy, hogyan születünk. A szülés és születésélmény lenyomatként végigkíséri életünket, ezért különösen fontosnak tartom, hogy a családok megfelelő támogatást kapjanak a perinatális időszakban. 2014-ben babamasszázs oktató lettem, 2015-ben IBCLC laktációs szaktanácsadó, majd 2020-ban elkezdtem az ELTE perinatális szaktanácsadó képzését, hogy már a várandóság tervezésének időszakától egészen a kisgyermekkor végéig kísérni tudjam a családokat.

Szelenyi Nora

Szelényi Nóra

Pszichológus, Perinatális szaktanácsadó, Anya-magzat kapcsolatanalitikus (jelölt), a BPK egyik szakmai alapítója

​Perinatális szemléletben dolgozó pszichológus. Szakmai munkájának fókuszában a várandósság - szülés- születés - családdá válás - kisgyermekes lét időszaka áll. ​

Szemléletében a perinatális életidő érzékeny időszakában kér leghangosabban szót kisgyermekkorunk számos élménye. Szülővé válva ezekkel az élményrétegekkel is dolgozunk, ettől is olyan intenzív és erőt próbáló ez az időszak mind szülői, mind párkapcsolati szempontból.

Hiszi, hogy minden erőfeszítés, melyet ebben az időszakban saját belső növekedésünkért teszünk, magzatunk, gyermekünk belső építkezésének is gazdagabb teret ad.

Segesdi Edina

Segesdi Edina

Dúla, Gyermekágyas dúla, Önkéntes szoptatási segítő, Baba-és gyermekhordozási tanácsadó, oktató, „Anya útja” önismereti facilitátor, Perinatális tanácsadó jelölt

Első lányom születésével elindulhattam saját anyaságom útján, amely véglegesen elindított a családok irányába. Sok egyéb képzés mellett, elvégeztem a hordozási tanácsadó képzést is. Eleinte koraszülött családokkal foglalkoztam, veszteség élményekkel, szülésfeldolgozással, a későbbiekben pedig 4 éven keresztül a Hordozóházban dolgoztam, ahol napi szinten dolgozhattam rengeteg családdal a „babás lét” témaköreinek sok színű kérdéseivel. Emellett lehetőséget kaptam a Honvéd Kórház koraszülött osztályán lévő családok kórházi és otthoni támogatására is. Nap mint nap megtapasztalhattam, ahogy a szemem előtt kiteljesednek a családok. Révbe érnek, amikor megtapasztalják és megfogalmazzák saját igényeiket, és megtalálják a számukra legmegfelelőbb megoldási stratégiát. Hiszem és vallom, hogy az én feladatom az, hogy az evidencia alapokon nyugvó tárgyi tudásomat, tapasztalataimat átadjam és úgy legyek jelen, hogy a családok megtalálják a biztonságukat, és a szülői kompetenciájukat.

Dr. Somkovi Agnes

Dr. Somkövi Ágnes

Orvos, anya-magzat kapcsolatanalitikus, anya-magzat kapcsolatanalitikus kiképző

Formanek Zsuzsanna

Formanek Zsuzsanna

Perinatális pszichológus, kulturális antropológus, dúla

Másfél évtizede dolgozom természetes krízishelyzeteikben hozzám fordulókkal. Ezek a kritikus időszakok mindig esélyt jelentenek, hogy a darabokból újra felépíthessük önmagunkat. Mint amikor a hernyó bebábozódik és egy idő után színes pillangó lesz belőle. A perinatális időszak a kritikus időszakok közül is kiemelkedő jelentőségű. Életünk legkorábbi időszakának szenzitív periódusa ilyenkor mintha újra megnyílna, ezzel is teret engedve a változásnak. Ha ilyenkor biztonságban érezzük magunkat, megtartva és szeretve, elindulhat a változás és a gyógyulás - egyszerre gyógyítva ezzel a mögöttünk és előttünk lévő generációkat is. A Mamafonó csoportokon az a megtiszteltetés ér hétről-hétre, hogy a szülővé válás igen korai időszakában kísérhetlek benneteket, anyákat a változásotok vagy akár gyógyulásotok útján. A szemünk láttára váltok egyre magabiztosabbá, figyeljük, ahogy egymás előtt egyszerűen és tisztán felvállaljátok a nehézségeiteket és osztoztok egymás örömeiben, sikereiben. Ennek a női körnek, fonónak a csodáját hálával viszem haza én is.

Serfozo Aniko

Serfőző Anikó

Pszichológus, perinatális szaktanácsadó, metemorphoses meseterapeuta, két fiú
édesanyja

A Budai Perinatális Központban végzett egyéni munkájában a szívének kedves területek találkoznak: édesanyáknak, édesapáknak, a szüléssel vagy születéssel dolgozni kívánó klienseknek kínál perinatális fókuszú kísérést a népmesék segítségével. A “perinatális meseterápia” a régi tudást őrző történeteken keresztül biztonságos rálátást és megoldásfókuszú közös utat kínál az egyéni élethelyzetekre. A szülés/születés közelségében megszülető kérdésekre a mesékben őrzött tudás egyéni, szakmai tudással kísért kibontásával megnyugtató válaszokat kaphatunk. Várja a fogantatásra készülő (természetes vagy asszisztált támogatást kérő) párok, szülés előtt álló, az anyságra (apaságra) hangolódó , vagy épp a szülésélmény feldolgozosában támogatást kérők jelentkezését.

Szanto Dora Viola

Szántó Dóra Viola

Perinatális szaktanácsadó, zeneterapeuta

Jómagam két gyermek édesanyja, zeneterapeuta és perinatális tanácsadó vagyok tanító diplomám mellett. Minden tevékenységem lényege és alapja a természet, zene, mozgás és hagyomány tisztelete és szeretete. Ringató foglalkozásaimat ezen szemlélet és jelenlét lengi át, teszi teljessé. A foglalkozásokon citera, dob és fúvós hangszerek szólalnak meg a csoport varázslatos énekhangja mellett.

bottom of page