top of page

Hogyan szoptassunk - szoptatás pozíciók

Frissítve: 2023. nov. 14.

Szoptatás - egymáshoz bújás, közel, meleg, jóillatú, megnyugtat. Ezek a szavak jutnak eszembe róla. Ugyanakkor ritka az az édesanya, aki nem kell megküzdjön a szoptatás fizikai vagy lelki oldalával is.


Gyakran előforduló probléma, ha nincs elég tej, fájdalmas a szoptatás, sebes a mellbimbó, ha mellgyulladás alakul ki, túl sok a tej, helytelen a baba mellre tapadása.


Ezek a problémák nem csak minket, hanem anyáinkat is jó eséllyel érintették. Biztos vagyok abban, hogy az őseinknek is megvoltak a maguk szoptatási tanácsadói, akik jó tanácsokkal segítették az anyákat és csecsemőiket. Például mutattak nekik szoptatási pozíciókat, tartásokat, testhelyzeteket -- például ezeket:



A perinatális időszak egyik fontos eseménye a szülés után, hogy az édesanya elkezdi szoptatni babáját. A szoptatási tanácsadás ma is külön szakma, és nemzetközi képesítést szerzett, elhivatott szakembereink a legújabb ajánlások szerint nyújtanak segítséget központunkban az édesanyáknak, családoknak.


Bátran forduljatok hozzánk kérdéseitekkel, esetleges aggályaitokkal. Az a jó hírünk van, hogy szoptatási nehézségekben egy-egy könnyen megvalósítható apró trükk nagy előrelépést jelenthet. Ha egy szakember mellettetek áll, ő felismeri, hogy számotokra személyre szabottan mik lehetnek ezek az egyszerű praktikák, így az adott nehézségeket hatásosan és jó eséllyel gyorsan lehet orvosolni.


__

A képek forrásai:

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page