top of page

A várandósság NEM kellene fájjon - workshop

Frissítve: jún. 7.

Ahogy ígértük, ismét workshop Debra McLaughlinnal: A várandósság NEM kéne fájjon

Időpont: 2023. Június 17. szombat 13.00-21.00 2023. Június 18. vasárnap 13.00-21.00

A workshopnak a BPK biztosít helyszínt: 1118 Budapest Kelenhegyi út 31a

Jelentkezni ezen az email címen lehetséges: budaipk@outlook.com

Részvétel díja: 75 000 Ft + ÁFA


A workshopon a Várandós Strukturális Felmérés eszköztárából merítve olyan 4 lépésből álló szempontokat tekintünk át, melyek segítenek képet formálni a várandós test strukturális állapotáról, mely kihatással lehet a szülésre. Tudjuk, hogy a magzatok a számukra elérhető téren belül navigálnak. Ez a négy szempont nem csak a várandósviziteken, de vajúdás kísérésekor is hasznos kapaszkodó lehet.


A workshop olyan technikákból merít, melyek kranioszakrális-, fascia terápiás-, manuálterápiás izom energia (MET), illetve egyéb jellegű finomérintéses megközelítésekből ismerünk. Szakemberként mélyül a megértésünk a szülés különböző szakaszaiban való megakadások, vajúdási mintázatok, magzati tartás és a strukturális egyensúlytalanságok összefüggéseivel kapcsolatban.


Ezek a szempontok szakemberként jól és hatékonyan alkalmazhatóak, emellett hasznosak a klienseknek otthoni alkalmazásra. A workshop által adott gondolkodási keretek több szakma számára is ismeret mélyítőek lehetnek: szülészorvos, szülésznő/bába, dúla, csecsemőgondozó, védőnő, ápoló, gyógytornász, manuálterapeuta, oszteopata, korai fejlesztő, fascia terapeuta, masszőr, illetve bármilyen perinatális területtel és/vagy testmunkával foglalkozó szakma.


Debra McLaughlin az amerikai Minnesotában bába-szülésznő, professzionális kranioszakrális és fascia terapeuta, tanár és édesanya. Több, mint 30 évnyi tapasztalata van a várandósokkal való munkában. Fókuszává vált a strukturális egyensúly fontossága, amikor maga is ikreket várt. Dr. Carol Phillips kiropraktőr, egyetemi tanár kezelte őt ekkor egy kisebb autóbaleset után. A korai kontrakcióknak sikerült leállniuk és az ikrek terminusban, természetes úton születtek, ahol Carol volt Debra dúlája. Nagyban Dr. Carol Phillips munkásságán alapszik a Spinning Babies® szemlélet is. Debra 2002-2007 között oktatósegédje és asszisztense volt Carolnak az USA-ban és Kanadában.

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page