top of page

BPK a Qubit-en

Szüléshez, szülésélményhez kapcsolódó cikk jelent meg a Qubit-en, minket is említenek, köszönjük :) Idézzük is a cikk egyik bekezdését:

"A dúla és a szülésznő is azt mondja tehát, hogy a szülésre sor kerülhetne otthon, a szülőotthonban vagy a kórházban is, és a kockázatmentes szüléseknél elég, ha az orvos csak támogatóként van jelen. A műszeres beavatkozások száma nagy mértékben függ attól is, hogy a nők milyen félelmekkel érkeznek meg a helyzetbe. A kételyek eloszlatásában segíthet a saját test, a ciklus, a terhességi folyamat és magának a szülés eseményeinek a megismerése – ehhez viszont idő kell és sok-sok önfejlesztés, tanulás. Munkácsi szerint a női körök és szertartások, illetve a tanfolyamok részben képesek pótolni azokat a női közösségeket, amiket az idősebb generációk építettek maguk köré, ezen keresztül pedig tudást szerezhetnek a rájuk váró eseményekről."


A kép forrása az eredeti cikk: "Eva Rose és a férje egy olyan programon dolgozik, ami segíti a szülésre való felkészülés folyamatát. Céljuk a tájékoztatás, hogy a nők magabiztosan dönthessenek arról, hogy hol szeretnék világra hozni a gyermeküket. Fotó: Eva Rose"


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page