top of page

Vass Gabriella

Bába-szülésznő, perinatális tanácsadó

Hozzá fordulhat bábai várandósgondozás és szülésfelkészítés kapcsán minden gyermeket tervező, illetve már gyermeket váró család. A szülés természetes megközelítésének híve, az alternatív fájdalomcsillapítási lehetőségek támogatója. Komplex felkészítés során a családi egység támogatását tartja fontosnak. A szülés-születés folyamatát egységes, összefüggő folyamatként közelíti meg. A különböző szakterületről érkező perinatális szaktanácsadók által szolgáltatott szakmai hálót igyekszik biztosítani a családok számára.

Vass Gabriella

Online időpont foglalás:A nevem Vass Gabriella (Lukácsi Gabriella néven születtem). 1988-ban, első lányunk születésekor éreztem, hogy a szüléssel-születéssel kell-kellene foglalkoznom. Innen még hosszú, vargabetűkkel teli út vezetett addig, míg bábaként lehettem jelen asszonyok mellett anyává válásuk útján. Hiszek benne, hogy szükségem volt ezekre, minden ami velem történt gazdagította az életemet, s segített benne, hogy megismerjem önmagam. 


Meghatározó volt számomra mindegyik gyermekem szülése-születése is, melyek más-más módon erősítették meg bennem az elhatározást, hogy bába legyek. Az 5. lányom születése után döntöttem úgy, hogy jelentkezem a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi kihelyezett képzésére, ahol 2008-ban végeztem szülésznő szakon. Gyakorlatomat az akkor már természetes szüléséről ismert Szent Imre Kórházban töltöttem, ahol nagy örömmel töltött el, hogy kiváló szülésznőktől és szülész orvosoktól tanulhattam nem csak a tárgyi tudást, de azt az emberi hozzáállást, azt az alázatot is, amit nélkülözhetetlennek tartok. Gyakorlatom után itt dolgozhattam önkéntes segítőként, majd beosztott szülésznőként is. 


2006 márciusa óta tagja, majd 2008 óta Elnökségi tagja voltam az Országos Bábaszövetségnek. Itt, és munkám során ismerkedtem meg olyan bábákkal, akik otthonszüléseknél segítették a várandósokat. Csodálattal, tisztelettel figyeltem munkájukat, és azt az erőfeszítést, amit tettek azért, hogy az otthonszülés legálissá válhasson Magyarországon. Egyre erősödött bennem a vágy, hogy én is így dolgozhassak, ilyen szabadon kísérhessek szüléseket. 2014 óta vállalkozóként, független bába-szülésznőként dolgozom intézeten kívüli szüléseknél amivel egy teljesen más világ nyílt meg előttem.

bottom of page