top of page
A koraszülés lelki feldolgozását segítő workshop 24-30 hét között született babák anyukáinak


A koraszülés lelki feldolgozását segítő workshop 24-30 hét között született babák anyukáinak

20.000 ft/fő

Horváth Réka

perinatális szaktanácsadó

JELENTKEZÉS TELEFONON: 

+36204701058 

Amikor a vártnál jóval korábban születik meg egy kisbaba, az igazán erőt próbáló, nehéz, veszteségekkel terhelt időszak. Hiszen egyszerre önt el a végtelen szeretet és a soha nem tapasztalt rettegés. Óráról órára, napról napra élsz és minden más megszűnik körülötted. Aztán alig mered őt szeretni, hiszen nem tudod mit hoz a holnap... Szétfeszít a tehetetlenség, mert nem tudtad tovább óvni, táplálni a méhedben. Kiszolgáltatottan állsz az inkubátora mellett, könnybe lábadt szemmel, testi és lelki kínok között és töretlenül bízol benne. Abban az aprócska, a vártál korábban a világra jött babában, akinek te lettél az anyukája... A harmadik trimeszter, a vágyott szülésélmény, a baba világrajövetele utáni szeretetteljes, nyugodt összekapcsolódás mind elveszett. Ezen nehéz élmények feldolgozására, lelki gyógyítására, átkeretezésére hívlak egy megtartó női körbe, ahol megtapasztalhatod, hogy érzéseiddel, gondolataiddal nem vagy egyedül. Minden nehéz élmény felülírható, gyógyítható. A korábban érkezett babád világrajövetele mindkettőtöket különlegessé, addig elképzelhetetlenül erőssé tett, amire méltán lehettek büszkék és a koraszülés ténye békésen oldódik majd életetek vonalán.

A koraszülés lelki feldolgozását segítő workshop 31-36 hét között született babák anyukáinak
Korababa.jpg


A koraszülés lelki feldolgozását segítő workshop 31-36 hét között született babák anyukáinak

20.000 ft/fő

Horváth Réka

perinatális szaktanácsadó

JELENTKEZÉS TELEFONON: 

+36204701058 

Amikor a vártnál korábban születik meg egy kisbaba, az igazán erőt próbáló, nehéz, időszak. Hiszen egyszerre önt el a végtelen szeretet és a soha nem tapasztalt aggodalom. Annyira gyorsan történt minden, hogy még alig érkeztél meg.... anyává váltál, pedig még hónapok, hetek voltak hátra. Annyi mindent terveztél volna még, nem volt még itt az ideje... annyira apró, törékeny, annyi mindenért kell most aggódnod. Szétfeszít a tehetetlenség, mert nem tudtad tovább óvni, táplálni a méhedben és most intenzív osztályra, orvosokra, nővérekre van szüksége, te pedig ott állsz és azon gondolkodsz mit tudnál tenni érte... A várandóság elengedése, kiteljesedése, a vágyott szülésélmény, a baba világrajövetele utáni szeretetteljes, nyugodt békés összekapcsolódás mind elveszett. Ezen nehéz élmények feldolgozására, lelki gyógyítására, átkeretezésére hívlak egy megtartó női körbe, ahol megtapasztalhatod, hogy érzéseiddel, gondolataiddal nem vagy egyedül. Minden nehéz élmény felülírható, gyógyítható. A korábban érkezett babád világrajövetele mindkettőtöket különlegessé tett, olyan erőssé, amit soha nem tudtál volna elképzelni, amire méltán lehettek büszkék és a koraszülés ténye békésen oldódik majd életetek vonalán.

Érkezés Ének

ÉRKEZÉS ÉNEK®

Időtartam: 90 perc

30.000 ft/alkalom

Szántó Dóra Viola

perinatális szaktanácsadó

zeneterapeuta

JELENTKEZÉS: +36204701058 

Dóra logóval.jpg

Az ÉRKEZÉS ÉNEK® célja, hogy az édesanya  - és akár vele együtt az édesapa - saját hangjával, belső erőforrásaiból megtalálhassa és létrehozhassa azt az éneket, amely magzatához, magzatának ill. magzatáról szól, s melynek fókuszában a számukra fontos, kapcsolatukat jellemző témák, fantáziák kaphatnak teret. 

Ez az ÉRKEZÉS ÉNEK® aztán végigkísérheti a várandósságot, átszőve a mindennapjait a családnak. Megjelenhet vajúdás közben, a légzés elmélyítésével, rendszerezésével megsegítve azt. A későbbiekben pedig az altatás, nyugtatás, kapcsolódás biztonságot nyújtó forrásává válhat. Életre szóló ajándék a gyermeknek és az egész családnak.

ART mesék : Asszisztált Reprodukciós Eljárással Termékenyek Támogató csoportja

20.000 ft/pár/alkalom 

Buti Vera 

perinatális pszichológus

Serfőző Anikó 

perinatális pszichológus, meseterapeuta 

JELENTKEZÉS: +36204701058

Meseterápiás csoportunkkal 3 alkalmas folyamatban olyan nőknek szeretnénk egy érzelmileg biztonságos térben támogatást nyújtani, akik a gyermek utáni vágyuk kapcsán közel kerültek a mesterséges megtermékenyítés valamely formájához, de aktuálisan még nem értek el sikert. A csoport célja, hogy a résztvevők  tisztán lássák saját érzéseiket, gondolataikat a tervezett fogantatással kapcsolatban, és igény esetén érzelmi támogatást kapjanak, nyújtsanak egymásnak  a folyamatban.

 

A csoport alap módszertana a metamorphosesmeseterápiás módszer.

A tervezett csoport létszám: 6-8 fő, egy alkalom időtartama kb. 2 óra, az első alkalmon való részvétel elköteleződést jelent az egész folyamat iránt. 

ART_Ancsi.jpg

ART mesék : Asszisztált Reprodukciós Eljárással Termékenyek Támogató csoportja

Spinning Babies® Várandóskurzus

Spinning Babies® Várandóskurzus

30.000 ft/pár

Tutsek Anna,

Veisenberger Eleonóra

perinatális szaktanácsadók

Spinning Babies szülő oktatók 

JELENTKEZÉS: +36204701058

DSC_1463.JPG

Spinning Babies® Várandóskurzus által komfortosabb lehet a várandósság és könnyebb a szülés. 


A foglalkozáson érthetővé válnak szülés-születés folyamatai, a baba átjutása az anyai medencén. A résztvevők praktikus technikákat tanulhatnak arról, hogy hogyan tudnak felkészülten, test-fókuszú gyakorlatokkal segíteni maguknak vagy kísérőként párjuknak, kliensüknek már a várandósság alatt és majd a szülés során is. Leendő apáknak kifejezetten hasznos a részvétel, hogy aktívabban bevonódhassanak.
Ha az előző szülése valakinek nehezen alakult, ha fájásgyengeség vagy más miatt elakadt a vajúdás, ha császármetszés utáni hüvelyi szülésre készül valaki, kifejezetten ajánlott a kurzus. Várunk mindenkit, aki szeretne a párjával jobban egymásra és a gyermekükre hangolódni. Ha a kisbaba a  33.hétig (ikrek esetén korábban) nem fordult fejvégű tartásba, külön ajánlásokkal, gyakorlatokkal tud segíteni a szemlélet.


Egy vidám, lelkileg megtartó alkalomra várunk mindenkit.

Babamasszázs
Tappancs.jpg


Babamasszázs

12.000 ft/alkalom

négy alkalom egymásra épül 

Csomós Patrícia

szülésznő,

perinatális szaktanácsadó

JELENTKEZÉS: +36204701058 


A masszázs megtanulásával egyfajta kapcsolódási rituálét alakíthatunk ki babáinkkal, mely a méhen belüli folyamatos és feltétlen kapcsolat folytatásaként a baba vigasztalója és felvidítója lehet a mindennapokban.  Emellett erősíti az immunrendszert, segíti az idegrendszer érését, jótékony hatással van a bélmozgásokra, beindítja a mozgásfejlődést, nyugodtabb alvást eredményez és nem utolsó sorban biztosítja a megfelelő oxytocin termelődést a szülés után is! Elkezdhető: 0-8 hónapos korig.

Baba és gyermekhordozási tanácsadás családra szabottan

Baba és gyermekhordozási tanácsadás családra szabottan

Időpont: szerdánként 16:00 -18:30

A találkozó első órája 16.000 ft és minden

befejezett 15 perc 3000 ft

Segesdi Edina
Baba- és gyermekhordozási

tanácsadó, oktató
Perinatális tanácsadó jelölt

JELENTKEZÉS: +36204701058 

hordozós.jpg

Szeretettel várjuk várandós és kisgyermekes családokat, egyéni foglalkozásainkra. A foglalkozásunk célja, hogy a családok saját igényeiket megfogalmazva, saját tapasztalatot szerezve a foglalkozás végére megtalálják a számukra legbiztonságosabb, legkényelmesebb, babahordozójukat, ami végig kíséri az első babás éveiket. Találkozásunkkor megismerjük a különböző hordozóeszközöket és a hordozási szempontokat, ami felöleli a testi-lelki fejlődési folyamatokat, ortopédia és praktikussági szempontokat is. Megtanuljuk használni a kiválasztott hordozóeszközt lépésről lépésre. Eközben beszélgetünk a testkontaktus fontosságáról, a baba biológia igényeiről, a babás élethelyzetekről, a szülés/születés utáni hatalmas testi-lelki változásokról, folyamatokról szülőket és babákat egyaránt érintve és arról, hogy hogyan tud támogatást adni a hordozás a babás mindennapokban. A találkozáson átlagosan 2 óra alatt 8-15 darab hordozóeszköz kerül megtapogatásra, tapasztalásra és a kiválasztott hordozóeszköz elsajátítása tud megtörténni. Ettől természetesen lehet rövidebb, ha célirányosan tudjuk mit szeretnénk és lehet hosszabb is attól függően, hogy a családnak mik az igényei.


Időpontok: szerdánként 16:00 -18:30 mindig 16:00 – kor kezdődik, családtól függ mennyi időt vesz igénybe

Egyszerre egy család jelentkezhet, Édesapát is várjuk, hisz, ha várandós család jön, akkor Édesapa szokta az eszközöket előszőr próbálni és a gyermekágyas időszakban az Édesapa hordoz először eszközzel!

Gyermekágyra készülés, avagy, ami a szülés/születés után következik
Gyermekágy.jpg

Gyermekágyra készülés, avagy, ami a szülés/születés után következik

Időpont: 16:30 – 18:30
egy alkalom egy család
Első óra 14.000 ft, minden befejezett 15 perc 3000 FT

Segesdi Edina

Gyermekágyas dúla
Önkéntes szoptatás támogató
Perinatális tanácsadó jelölt

JELENTKEZÉS: +36204701058 

Gyermekágyas időszaknak szűkebb értelemben, orvosi szempontból az első 6 hetet nevezzük, de tágabb lélektani értelemben és a teljes fizikai állapotunkba való visszatérés, a gyermekünk első életévének időszakát öleli fel. A várandósság kilenc hónapja alatt megváltozik a testünk, lelkünk megnyílik melynek kiteljesedése, a szülés/születés. A gyermekágyas időszak hivatott arra, hogy az Édesanya a megnyílt állapotából visszább záródjon mind lelkileg mind testileg. A babának a születése után, finoman át kell hangolódnia a benti világból a kinti, az itteni világunkba, nekünk pedig meg kell éreznünk, ismernünk a jelzéseit. A baba életének első 3-4 hónapját IV. trimeszternek is hívjuk. Ennek az időszaknak az elnevezése jól mutatja, hogy a babának hasonlatos dolgokra van szüksége születése után életének kezdeti időszakában, mint amit tapasztatalt a testünkben. Az testünk automatikusan adta a babánknak, de születése után, már tevőlegesen nekem és a babámnak is „dolgoznia” kell, hogy megteremtődjön ez a csodálatos harmónia. Szembe kerülünk ilyenkor egy új kihívással a 24 órás szolgálattal. Legtöbbünk nem tudja mire készüljön és meglepetésként ér a születés utáni történések, amelyek megnehezíthetik utunkat és negatívan befolyásolhatják ezt a csodálatos időszakát az életünknek. E közben kettőből hárman vagy többen lettünk, kapcsolataink megváltoznak, átalakulnak, új életritmusunk, szokásaink, lehetőségeink mutatkoznak meg. A gyermekágy időszakára való felkészülés többek között biztonságérzetet, információkat, választási lehetőségeket és válaszokat ad különböző helyzetekre, a babás lét mindennapjaiban.

 

A találkozásunkon megismerheted a gyermekágy lélektani és fizikai jellemzőit. Mi történik az első 6 hétben és mi történik azután. Rálátást, gyakorlati tudást szerezhetsz a babás mindennapokba, praktikáiba, ami segít megerősíteni saját kompetencia érzetedet. Saját családi élethelyzeteiteket átbeszélve saját igényeiteknek megfelelő stratégiákat találhatunk ki, erre az igen érzékeny és megismételhetetlen időszakra.

Csecsemő és kisgyermek elsősegély

Csecsemő és kisgyermek elsősegély

Következő időpont:

március 19. vasárnap 10.00-16.00

április 16. vasárnap 10.00-16.00

30 000Ft/pár/alkalom

Velkei Éva

perinatális szaktanácsadó

csecsemő-, gyermek-, felnőtt

elsősegély oktató

JELENTKEZÉS: +36204701058 

Velkey Éva.jpg

Több mint két évtizede támogatom a gyermekvárás idején, a szülés-születés és a  szülővé formálódás útján a családokat. A biztonságos otthon megteremtése már a várandósság időszakában foglalkoztatja a gondos, felelősségteljes szülőket. Átgondoltuk kúszó, mászó, tipegő, mindenre kíváncsi gyermekünk biztonságos mozgásterét, felnőtt létünk berögzült szokásait? Körültekintően átrendeztük otthonunkat a balesetek elkerülése érdekében? A balesetek váratlanul, fájdalommal, egészségkárosodással, akár életveszéllyel járó helyzetek. Nem számítunk rá, mégis azonnal és hatékonyan kell segíteni a bajba jutott gyermeken vagy felnőtten. Érdemes felkészülni, hogy tudásunk legjavát nyújthassuk az ellátáskor!

 

Minden szülő szeretné a baleseti kockázatokat csökkenteni, biztonságban tudni gyermekét. Ezek sokszor apróságokon múlnak, amikre nem is gondolunk, pedig fontos megelőzési stratégiák. Elsősegély tanfolyamunkon interaktív módon, kiscsoportban, ambu babákon tanuljuk és gyakoroljuk azoknak a helyzeteknek a megoldását, ami csecsemő-, és kisgyermekkorban veszélyeztetheti legféltettebb kincsünket.

 

Amivel foglalkozunk a tanfolyamon: segélyhívás szabályai; lázmérés, lázcsillapítás, lázgörcs; epilepszia; krupp,  asztma; sebellátás, vérzéscsillapítás; rándulás, ficam, törések ; égés; mérgezések; mellkas,- has sérülés; szem-, fül-, fogsérülés; kullancscsípés; légúti idegentest; eszméletlen állapot; stabil oldalfektetés; hirtelen csecsemőhalál (bölcsőhalál); megrázott baba szindróma; újraélesztés.

Anya Útja

Anya Útja

Anya_útja_1.jpg


Minimum 4 édesanya, maximum 12 édesanya

Találkozók: Vasárnaponként 14 és 17 óra között, összesen 6 alkalommal
Dátumok: 2022.  október 2., 9.,16., 23., 30., november 6.
Részvételi díj: alkalmanként 5000-8000 Ft közötti, általad választott összeg.

Segesdi Edina

dúla, gyermekágyas dúla, önkéntes szoptatási segítő, baba-és gyermekhordozási tanácsadó, oktató, perinatális tanácsadó jelölt

JELENTKEZÉS: +36204701058

Az „Anya Útja Kurzus” 6 alkalmas önismereti program kisgyermekes édesanyáknak, amely lehetőséget ad arra, hogy női körben, megtartó közegben, biztonságos térben, kreatív alkotói folyamatokon, relaxációkon és megosztásokon keresztül nézzünk rá arra a változásra, ami velünk történt az anyaságunk útján. Újra fogalmazzuk anyai énünket, miközben kapcsolódunk Önmagunkhoz és Egymáshoz, amelyhez a gyönyörű Mother Nature kártyacsomagot és a természet erőit is segítségül hívjuk.


Várlak szeretettel a csoportomba:

  • HA egyedül érzed magad anyaként, a mindennapokban

  • HA szeretnél ránézni a saját anyai utadra és szívesen kapcsolódnál más anyákkal

  • HA megtartó női körbe vágysz, ahol bátran beszélhetünk az anyaság nehézségeiről is

  • HA keresed önmagadat

  • HA minőségi “én” időre vágysz

  • HA szeretnél a természettel tudatosan kapcsolódni


Szeretettel Várlak!
 

Let's discuss

Let’s discuss – interactive lectures on Human Reproduction
 

Dates

11.24.,12.08.

Time

9:00-12:30

Price

10 000 Ft

dr. Varga Katalin, PhD.

professor at Eötvös Loránd University (ELTE), the head of the
Department of Affective Psychology, and past president of the Hungarian Association of Hypnosis, board member of International Society of Hypnosis

RESERVATION: budaipk@outlook.com

Katalin VARGA.jpg

Some hot topics of Human reproduction will be discussed based on scientific and clinical data. No previous knowledge is required. You can visit only one, some or all the lectures. Topics that we cover during our lectures:

evolutionary perspective on Human reproduction; Oxitocin – the coordinator: sexuality, labour/birth, lactation; Early contact – later synchrony; Epigenetic mechanism: how today influences future.

Mamafonó
Mamafonó

Mamafonó

12000 Ft/ alkalom + a fonal ára, amit használsz
A csoport minimum 6 fővel indul.

Következő időpontok: Március 14. 10:00-12:00

Március 21. 10:00-12:00

Április 4. 10:00-12:00

Április 11. 10:00-12:00

Április 18. 10:00-12:00

Április 25. 10:00-12:00

Entz Sári

Perinatális tanácsadó, művészetterapeuta-jelölt

Bakonyi Márti

Perinatális szaktanácsadó

Formanek Zsuzsanna
pszichológus, kulturális antropológus, perinatális szaktanácsadó, dúla

JELENTKEZÉS: +36204701058

A Mamafonó ritmust ad. A horgolás ritmus.


Itt megtapasztalhatod a napok másfajta ritmusát azáltal, hogy hetente egyszer eljössz, és ebben a női körben igazán fontos témákról gondolkodsz, megosztod a tapasztalataidat, és meghallgatod a sorstársaidat. 
Kimozdulsz otthonról, és egy olyan helyre jössz, ahol a babáddal biztonságban lehettek. Akik körül vesznek majd téged, mindannyian (hiszen nekik is kisbabájuk van) tudják, hogy a csecsemők sírnak, időnként hangosak, hogy nehéz őket altatni, hogy nehéz kitalálni éppen mi esik jól nekik. 


Egy olyan helyre jössz, ahol ott vannak a babák, azonban inkább Veled foglalkozunk. Azt kérdezzük meg, hogy Te hogy vagy? Hogyan bírod az anyaságot? Hogy tudsz mégis nő lenni? Hogyan osztod be az idődet? Milyen volt szülni? Hogyan hatott a várandósság-szülés-gyermekágy megtapasztalása a testedre? És a lelkedre? Milyen ez a 24 órás szolgálat? És milyen csodákat tapasztalsz meg mostanában?


Örömmel várunk a 0-6 hónapos babáddal! 


A Mamafonó egy hat alkalmas folyamat, mely során, ha van kedved, megtanulhatsz horgolni is. Egy egyszerű babatakaró elkészítésében segítünk neked.

A kép forrása: Madison Hendry: Womb project: https://www.mamabirdhendry.com/gallery


Anya-magzat kapcsolatanalízis

Anya-magzat kapcsolatanalízis

Dr. Somkövi Ágnes
orvos, anya-magzat kapcsolatanalitikus, anya-magzat kapcsolatanalitikus kiképző

JELENTKEZÉS: +36204701058

Dr. Somkövi Ágnes.jpg

Az anya-magzat kapcsolatanalízis olyan támogató módszer, mely segíti a kismamát, hogy várandósságát boldogabban, kiegyensúlyozottabban élje meg.  A relaxációk során a korábbi nehézségek, félelmek új megvilágításba kerülhetnek, így a várandós magzatával a valódi kapcsolatépítésre, egymás megismerésére tud koncentrálni. Mindezek segítenek a szülésre való közös felkészülésben, a születés utáni élet harmónikusabbá tételében.

Értsük meg jobban
Varga.jpg

Értsük meg jobban – az Oxitocin és minden más

Alkalmak: 11.24.,12.08.

9:00-12:30

 

Részvételi díj: 10 000 ft

dr. Varga Katalin, PhD.

pszichológus, egyetemi tanár, az MTA doktora, az ELTE Affektív
Pszichológiai Tanszékének vezetője.

 

JELENTKEZÉS: budaipk@outlook.com

A SzüléSzületéS minősége meglepően sok dologgal függ össze (akár az anyát, akár a babát vagy apát nézzük). Az egyes foglalkozások témáját a jelenlevőket éppen érdeklő kérdések határozzák meg. Számos izgalmas téma kínálja magát: érinti-e a gátmetszés a klitoriszt? Ha valaki császárral szült, milyen eséllyel szülhet másképp? Mitől függ, hogy szeretjük-e kisbabánkat, (és mi van, ha nem)? Jó-e jelen lenni az apának a szülésnél? Mitől arany az aranyóra?


Autogen trening

Autogén tréning

Dr. Varga Katalin, PhD.

pszichológus, egyetemi tanár, az MTA doktora, az ELTE Affektív
Pszichológiai Tanszékének vezetője.

Időpont: csütörtökönként 9:15-10:15

Dátum: február 9-től április 20-ig, március 30-i szünettel; összesen 10 alkalom

Létszám: min. 5 max 12 fő esetén indul

Díjazás: A tréning díja alkalmanként 10.000 Ft, amely a 10 alkalomra előre fizetendő.

 

JELENTKEZÉS: budaipk@outlook.com

Katalin VARGA.jpg

Mi az autogén tréning?
 
Az autogén tréning (rövid nevén AT) egy olyan lazítási módszer, amely alapvető testi-lelki nyugalom,
kikapcsolódás elérésére tanít meg.

 

Mit várhatsz? 

A módszer alapfokának elsajátítói képesek lesznek arra, hogy 7-10 perc alatt kellemes, mély lazaságba, nyugalomba juttassák önmagukat. Ezzel a napi igénybevételektől, feszültségektől mentesítik szervezetüket, és egyre közelebb kerülnek testük alapvető harmóniájához, egyre inkább megértik saját testük üzeneteit, és megalapozhatják azt az önismereti munkát, amelyet az AT magasabb fokozatain vagy más terápiás formákban bontakoztathatnak ki, ám e nélkül, “önállóan” is egész az, amit az AT alapfoka nyújt.

Mivel jár? 

A módszer elsajátításához kitartó és rendszeres gyakorlás szükséges, legalább 8-10 héten át. Ez azt jelenti, hogy az itteni, heti egy alkalommal kb. 1 órás csoportos foglalkozásokon felül naponta kétszer 15 percet kell fordítsanak a módszer otthoni gyakorlására, amelyről élménynaplót kell vezetni. Ideális esetben az AT olyan szerves részévé válik az életünknek, mint a fogmosás... A fenti előnyök kibontakozását folyamatosan érzi magán a gyakorló, és a teljes folyamat végére éri el a megfelelő mértékû és jellegű testi-lelki lazaságot.

Kinek jó? 

Az AT fő előnye, hogy valóban elsajátíttat valamit, ami ezentúl egy életen át “rendelkezésünkre áll”, nem kell hozzá sem szakember, sem magnó, sem egyéb eszköz. Egy olyan készségünk lesz, mint az írás vagy az olvasás. Azok számára érdemes tehát ezt a módszert elsajátítani, akik szívesen “fektetnek be” a tanulási időszakban, hogy a módszer gyümölcsét később élvezhessék, és általában is szeretik maguknál tartani a kontrollt.

FONTOS!

Az Autogén tréning tanulása folyamatos elköteleződést jelent, minden csütörtökön személyes megjelenéssel, a köztes napokon pedig napi 2x 15 perces otthoni gyakorlást kíván!! Azoknak érdemes jelentkezni, akik vállalni tudják ezt az időráfordítást.

bottom of page