A koraszülés lelki feldolgozását segítő workshop 24-30 hét között született babák anyukáinak

2022.09.03. 15:00-18:00

20.000 ft/fő

Horváth Réka

perinatális szaktanácsadó

JELENTKEZÉS TELEFONON: 

+36204701058 

Amikor a vártnál jóval korábban születik meg egy kisbaba, az igazán erőt próbáló, nehéz, veszteségekkel terhelt időszak. Hiszen egyszerre önt el a végtelen szeretet és a soha nem tapasztalt rettegés. Óráról órára, napról napra élsz és minden más megszűnik körülötted. Aztán alig mered őt szeretni, hiszen nem tudod mit hoz a holnap... Szétfeszít a tehetetlenség, mert nem tudtad tovább óvni, táplálni a méhedben. Kiszolgáltatottan állsz az inkubátora mellett, könnybe lábadt szemmel, testi és lelki kínok között és töretlenül bízol benne. Abban az aprócska, a vártál korábban a világra jött babában, akinek te lettél az anyukája... A harmadik trimeszter, a vágyott szülésélmény, a baba világrajövetele utáni szeretetteljes, nyugodt összekapcsolódás mind elveszett. Ezen nehéz élmények feldolgozására, lelki gyógyítására, átkeretezésére hívlak egy megtartó női körbe, ahol megtapasztalhatod, hogy érzéseiddel, gondolataiddal nem vagy egyedül. Minden nehéz élmény felülírható, gyógyítható. A korábban érkezett babád világrajövetele mindkettőtöket különlegessé, addig elképzelhetetlenül erőssé tett, amire méltán lehettek büszkék és a koraszülés ténye békésen oldódik majd életetek vonalán.

 
Korababa.jpg


A koraszülés lelki feldolgozását segítő workshop 31-36 hét között született babák anyukáinak

2022.08.27. 15:00-18:00

20.000 ft/fő

Horváth Réka

perinatális szaktanácsadó

JELENTKEZÉS TELEFONON: 

+36204701058 

Amikor a vártnál korábban születik meg egy kisbaba, az igazán erőt próbáló, nehéz, időszak. Hiszen egyszerre önt el a végtelen szeretet és a soha nem tapasztalt aggodalom. Annyira gyorsan történt minden, hogy még alig érkeztél meg.... anyává váltál, pedig még hónapok, hetek voltak hátra. Annyi mindent terveztél volna még, nem volt még itt az ideje... annyira apró, törékeny, annyi mindenért kell most aggódnod. Szétfeszít a tehetetlenség, mert nem tudtad tovább óvni, táplálni a méhedben és most intenzív osztályra, orvosokra, nővérekre van szüksége, te pedig ott állsz és azon gondolkodsz mit tudnál tenni érte... A várandóság elengedése, kiteljesedése, a vágyott szülésélmény, a baba világrajövetele utáni szeretetteljes, nyugodt békés összekapcsolódás mind elveszett. Ezen nehéz élmények feldolgozására, lelki gyógyítására, átkeretezésére hívlak egy megtartó női körbe, ahol megtapasztalhatod, hogy érzéseiddel, gondolataiddal nem vagy egyedül. Minden nehéz élmény felülírható, gyógyítható. A korábban érkezett babád világrajövetele mindkettőtöket különlegessé tett, olyan erőssé, amit soha nem tudtál volna elképzelni, amire méltán lehettek büszkék és a koraszülés ténye békésen oldódik majd életetek vonalán.

 

ÉRKEZÉS ÉNEK®

Időtartam: 90 perc

35.000 ft/alkalom

Szántó Dóra Viola

perinatális szaktanácsadó

zeneterapeuta

JELENTKEZÉS: +36204701058 

Dóra logóval.jpg

Az ÉRKEZÉS ÉNEK® célja, hogy az édesanya  - és akár vele együtt az édesapa - saját hangjával, belső erőforrásaiból megtalálhassa és létrehozhassa azt az éneket, amely magzatához, magzatának ill. magzatáról szól, s melynek fókuszában a számukra fontos, kapcsolatukat jellemző témák, fantáziák kaphatnak teret. 

Ez az ÉRKEZÉS ÉNEK® aztán végigkísérheti a várandósságot, átszőve a mindennapjait a családnak. Megjelenhet vajúdás közben, a légzés elmélyítésével, rendszerezésével megsegítve azt. A későbbiekben pedig az altatás, nyugtatás, kapcsolódás biztonságot nyújtó forrásává válhat. Életre szóló ajándék a gyermeknek és az egész családnak.

 

2022. november 15, 22, 19. 16:30-19:00

20.000 ft/pár/alkalom 

Buti Vera 

perinatális pszichológus

Serfőző Anikó 

perinatális pszichológus, meseterapeuta 

JELENTKEZÉS: +36204701058

Meseterápiás csoportunkkal 3 alkalmas folyamatban olyan nőknek szeretnénk egy érzelmileg biztonságos térben támogatást nyújtani, akik a gyermek utáni vágyuk kapcsán közel kerültek a mesterséges megtermékenyítés valamely formájához, de aktuálisan még nem értek el sikert. A csoport célja, hogy a résztvevők  tisztán lássák saját érzéseiket, gondolataikat a tervezett fogantatással kapcsolatban, és igény esetén érzelmi támogatást kapjanak, nyújtsanak egymásnak  a folyamatban.

 

A csoport alap módszertana a metamorphosesmeseterápiás módszer.

A tervezett csoport létszám: 6-8 fő, egy alkalom időtartama kb. 2 óra, az első alkalmon való részvétel elköteleződést jelent az egész folyamat iránt. 

ART_Ancsi.jpg

ART mesék : Asszisztált Reprodukciós Eljárással Termékenyek Támogató csoportja

 

Spinning Babies® Várandóskurzus

30.000 ft/pár

Tutsek Anna,

Veisenberger Eleonóra

perinatális szaktanácsadók

Spinning Babies szülő oktatók 

JELENTKEZÉS: +36204701058

DSC_1463.JPG

Spinning Babies® Várandóskurzus által komfortosabb lehet a várandósság és könnyebb a szülés. 


A foglalkozáson érthetővé válnak szülés-születés folyamatai, a baba átjutása az anyai medencén. A résztvevők praktikus technikákat tanulhatnak arról, hogy hogyan tudnak felkészülten, test-fókuszú gyakorlatokkal segíteni maguknak vagy kísérőként párjuknak, kliensüknek már a várandósság alatt és majd a szülés során is. Leendő apáknak kifejezetten hasznos a részvétel, hogy aktívabban bevonódhassanak.
Ha az előző szülése valakinek nehezen alakult, ha fájásgyengeség vagy más miatt elakadt a vajúdás, ha császármetszés utáni hüvelyi szülésre készül valaki, kifejezetten ajánlott a kurzus. Várunk mindenkit, aki szeretne a párjával jobban egymásra és a gyermekükre hangolódni. Ha a kisbaba a  33.hétig (ikrek esetén korábban) nem fordult fejvégű tartásba, külön ajánlásokkal, gyakorlatokkal tud segíteni a szemlélet.


Egy vidám, lelkileg megtartó alkalomra várunk mindenkit.

 
Tappancs.jpg


Babamasszázs

12.000 ft/alkalom

négy alkalom egymásra épül 

Csomós Patrícia

szülésznő,

perinatális szaktanácsadó

JELENTKEZÉS: +36204701058 


A masszázs megtanulásával egyfajta kapcsolódási rituálét alakíthatunk ki babáinkkal, mely a méhen belüli folyamatos és feltétlen kapcsolat folytatásaként a baba vigasztalója és felvidítója lehet a mindennapokban.  Emellett erősíti az immunrendszert, segíti az idegrendszer érését, jótékony hatással van a bélmozgásokra, beindítja a mozgásfejlődést, nyugodtabb alvást eredményez és nem utolsó sorban biztosítja a megfelelő oxytocin termelődést a szülés után is! Elkezdhető: 0-8 hónapos korig.

 

Baba és gyermekhordozási tanácsadás családra szabottan

2022.07.21. 15:30-18:30
2022.08.11. 15:30-19:30

25.000 ft/pár/alkalom

Segesdi Edina
Baba- és gyermekhordozási

tanácsadó, oktató
Perinatális tanácsadó jelölt

JELENTKEZÉS: +36204701058 

Segesdi Edina.JPG

Várandós és már megszületett családokat várok szeretettel foglalkozásaimra. Ölelünk a testünkben, ölelünk ebben a világban. Bármikor kezdhető, akár már a születés pillanatától vagy amikor azt érezzük szükségünk van az együttlétre, de a kezeinkre is. A testkontaktusban megvalósul minden, amire a babádnak szüksége van az első pillanattól fogva. Segít a tejtermelésben, szoptatásban, hasfájásban és az altatásban is, az egész babás létben. 

 

Az első találkozásunkkor betekintést kaphatsz a hordozás évezredes hátterébe és hosszantartó jótékony hatásaiba. Megismerheted és elsajátíthatod a legmegfelelőbb testhelyzetben való hordozást teljesen egészséges és biztonságos módon, az ortopédiai szempontokat követve, mind a babádnak mind neked. Megismerheted az eszközöket, kipróbálhatod és szempontokat kaphatsz a választáshoz.

A második alkalomra akkor kerül sor, amikor, már megszületett a babád. Az első alkalmon kiválasztott szimpatikus eszközöket újra próbáljuk, immár gyermekeddel.  Pontosan igazodunk a babád korához, súlyához, fejlődési szintjéhez és a megnyilvánuló igényeitekhez, hogy megtaláljuk a szimpatikus eszközökből azt az eszközt, amely kísér titeket az első évek útjain. A kiválasztást követően elsajátíthatod a választott eszköz használatát és megtapasztalhatod babáddal, hogy működik a mindennapokban.

 
Gyermekágy.jpg

Gyermekágyra készülés, avagy, ami a szülés/születés után következik

2022.08.09. és 10. (15:30- 19:30)

 

50.000 ft/pár/2 alkalom

Segesdi Edina

Gyermekágyas dúla
Önkéntes szoptatás támogató
Perinatális tanácsadó jelölt

JELENTKEZÉS: +36204701058 

Gyermekágyra készülés, avagy, ami a szülés/születés után következik

Gyermekágyas időszaknak szűkebb értelemben, orvosi szempontból az első 6 hetet nevezzük, de tágabb lélektani értelemben és a teljes fizikai állapotunkba való visszatérés, a gyermekünk első életévének időszakát öleli fel. A várandósság kilenc hónapja alatt megváltozik a testünk, lelkünk megnyílik melynek kiteljesedése, a szülés/születés. A gyermekágyas időszak hivatott arra, hogy az Édesanya a megnyílt állapotából visszább záródjon mind lelkileg mind fizikailag. A babának a születése után finoman át kell hangolódnia a benti világból a kinti, az itteni világunkba, nekünk pedig meg kell tanulnunk a jelzéseit. Kettőből hárman vagy többen lettünk, új életritmusunk, szokásaink, lehetőségeink mutatkoznak meg. Szembe kerülünk egy új kihívással a 24 órás szolgálattal. Legtöbbünk nem tudja mire készüljön és meglepetésként éri a születés utáni történések, amelyek megnehezítheti utunkat és negatívan befolyásolhatja ezt a csodálatos időszakot az életünknek. A gyermekágy időszakára való felkészülés többek között biztonságérzetet ad a babás lét mindennapjaiban.

A találkozásainkon megismerheted a gyermekágy lélektani és fizikai jellemzőit. Mi történik az első 6 hétben és azután. Gyakorlati tudást szerezhetsz a babás lét mindennapjaiba, praktikáiba, ami segít megerősíteni saját kompetencia érzetedet. Lehetőség van saját családra szabott stratégia kialakítására is. A 2 alkalom egymásra épül, ezért együtt vehető igénybe.

 

Csecsemő és kisgyermek elsősegély

Október 14. 10:00-15:00

November 2. 10:00-15:00

November 19. 14:00-19:00

30 000Ft/pár/alkalom

Velkei Éva

perinatális szaktanácsadó

csecsemő-, gyermek-, felnőtt

elsősegély oktató

JELENTKEZÉS: +36204701058 

Velkey Éva.jpg

Több mint két évtizede támogatom a gyermekvárás idején, a szülés-születés és a  szülővé formálódás útján a családokat. A biztonságos otthon megteremtése már a várandósság időszakában foglalkoztatja a gondos, felelősségteljes szülőket. Átgondoltuk kúszó, mászó, tipegő, mindenre kíváncsi gyermekünk biztonságos mozgásterét, felnőtt létünk berögzült szokásait? Körültekintően átrendeztük otthonunkat a balesetek elkerülése érdekében? A balesetek váratlanul, fájdalommal, egészségkárosodással, akár életveszéllyel járó helyzetek. Nem számítunk rá, mégis azonnal és hatékonyan kell segíteni a bajba jutott gyermeken vagy felnőtten. Érdemes felkészülni, hogy tudásunk legjavát nyújthassuk az ellátáskor! Minden szülő szeretné a baleseti kockázatokat csökkenteni, biztonságban tudni gyermekét. Ezek sokszor apróságokon múlnak, amikre nem is gondolunk, pedig fontos megelőzési stratégiák. Elsősegély tanfolyamunkon interaktív módon, kiscsoportban, ambu babákon tanuljuk és gyakoroljuk azoknak a helyzeteknek a megoldását, ami csecsemő-, és kisgyermekkorban veszélyeztetheti legféltettebb kincsünket.  Amivel foglalkozunk a tanfolyamon: segélyhívás szabályai; lázmérés, lázcsillapítás, lázgörcs; epilepszia; krupp,  asztma; sebellátás, vérzéscsillapítás; rándulás, ficam, törések ; égés; mérgezések; mellkas,- has sérülés; szem-, fül-, fogsérülés; kullancscsípés; légúti idegentest; eszméletlen állapot; stabil oldalfektetés; hirtelen csecsemőhalál (bölcsőhalál); megrázott baba szindróma; újraélesztés.

 

Anya Útja

Anya_útja_1.jpg

Első alkalom: 2022. október 2. 14:00-17:00


Minimum 4 édesanya, maximum 12 édesanya

Találkozók: Vasárnaponként 14 és 17 óra között, összesen 6 alkalommal
Dátumok: 2022.  október 2., 9.,16., 23., 30., november 6.
Részvételi díj: alkalmanként 5000-8000 Ft közötti, általad választott összeg.

Segesdi Edina

dúla, gyermekágyas dúla, önkéntes szoptatási segítő, baba-és gyermekhordozási tanácsadó, oktató, perinatális tanácsadó jelölt

JELENTKEZÉS: +36204701058

Az „Anya Útja Kurzus” 6 alkalmas önismereti program kisgyermekes édesanyáknak, amely lehetőséget ad arra, hogy női körben, megtartó közegben, biztonságos térben, kreatív alkotói folyamatokon, relaxációkon és megosztásokon keresztül nézzünk rá arra a változásra, ami velünk történt az anyaságunk útján. Újra fogalmazzuk anyai énünket, miközben kapcsolódunk Önmagunkhoz és Egymáshoz, amelyhez a gyönyörű Mother Nature kártyacsomagot és a természet erőit is segítségül hívjuk.


Várlak szeretettel a csoportomba:

  • HA egyedül érzed magad anyaként, a mindennapokban

  • HA szeretnél ránézni a saját anyai utadra és szívesen kapcsolódnál más anyákkal

  • HA megtartó női körbe vágysz, ahol bátran beszélhetünk az anyaság nehézségeiről is

  • HA keresed önmagadat

  • HA minőségi “én” időre vágysz

  • HA szeretnél a természettel tudatosan kapcsolódni


Szeretettel Várlak!
 

 

Let’s discuss – interactive lectures on Human Reproduction/
Értsük meg jobban – az Oxitocin és minden más

Dates/Dátumok

09.29., 10.13., 10.27.,11.10.,11.24.,12.08.

Time/Időpont

9:00-12:30

Price/Részvételi díj

10 000 ft

dr. Varga Katalin, PhD.

professor at Eötvös Loránd University (ELTE), the head of the
Department of Affective Psychology, and past president of the Hungarian Association of Hypnosis, board member of International Society of Hypnosis. /

pszichológus, egyetemi tanár, az MTA doktora, az ELTE Affektív
Pszichológiai Tanszékének vezetője.

RESERVATION/JELENTKEZÉS: budaipk@outlook.com

Katalin VARGA.jpg

ENGLISH

Some hot topics of Human reproduction will be discussed based on scientific and clinical data. No previous knowledge is required. You can visit only one, some or all the lectures. Topics that we cover during our lectures:

evolutionary perspective on Human reproduction; Oxitocin – the coordinator: sexuality, labour/birth, lactation; Early contact – later synchrony; Epigenetic mechanism: how today influences future.

MAGYAR

A SzüléSzületéS minősége meglepően sok dologgal függ össze (akár az anyát, akár a babát vagy apát nézzük).

Az egyes foglalkozások témáját a jelenlevőket éppen érdeklő kérdések határozzák meg. Számos izgalmas téma kínálja magát: érinti-e a gátmetszés a klitoriszt? Ha valaki császárral szült, milyen eséllyel szülhet másképp? Mitől függ, hogy szeretjük-e kisbabánkat, (és mi van, ha nem)? Jó-e jelen lenni az apának a szülésnél? Mitől arany az aranyóra?

 
Mamafonó

Mamafonó

Következő csoport indul: 2022.09.27. 10.00-12.00 (hetente)
12000 Ft/ alkalom + a fonal ára, amit használsz
A csoport minimum 6 fővel indul.

Entz Sári

Perinatális tanácsadó, művészetterapeuta-jelölt

Bakonyi Márti

Perinatális szaktanácsadó

Formanek Zsuzsanna
pszichológus, kulturális antropológus, perinatális szaktanácsadó, dúla

JELENTKEZÉS: +36204701058

A Mamafonó ritmust ad. A horgolás ritmus.


Itt megtapasztalhatod a napok másfajta ritmusát azáltal, hogy hetente egyszer eljössz, és ebben a női körben igazán fontos témákról gondolkodsz, megosztod a tapasztalataidat, és meghallgatod a sorstársaidat. 
Kimozdulsz otthonról, és egy olyan helyre jössz, ahol a babáddal biztonságban lehettek. Akik körül vesznek majd téged, mindannyian (hiszen nekik is kisbabájuk van) tudják, hogy a csecsemők sírnak, időnként hangosak, hogy nehéz őket altatni, hogy nehéz kitalálni éppen mi esik jól nekik. 


Egy olyan helyre jössz, ahol ott vannak a babák, azonban inkább Veled foglalkozunk. Azt kérdezzük meg, hogy Te hogy vagy? Hogyan bírod az anyaságot? Hogy tudsz mégis nő lenni? Hogyan osztod be az idődet? Milyen volt szülni? Hogyan hatott a várandósság-szülés-gyermekágy megtapasztalása a testedre? És a lelkedre? Milyen ez a 24 órás szolgálat? És milyen csodákat tapasztalsz meg mostanában?


Örömmel várunk a 0-6 hónapos babáddal! 


A Mamafonó egy hat alkalmas folyamat, mely során, ha van kedved, megtanulhatsz horgolni is. Egy egyszerű babatakaró elkészítésében segítünk neked.